Hlavní obsah

Sušické kino zajímavým a nápaditým způsobem oslaví své narozeniny

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při oslavách sušického kina, které proběhnou v týdnu od 23. září, nebude chybět předpremiéra filmu sušického rodáka, seriálový maratón s populární Teorií velkého třesku, nejnovější české filmy Colette, Líbánky a Donšajni. Zlatým hřebem pak bude koncert slavné romské skupiny Bengas.

Foto: Jan Kaše

Sušické kino s galerií

Článek

Sušice se před rokem dočkala hodnotného a prospěšného dárku – kompletně zrekonstruovaného a zmodernizovaného kina, které disponuje 217 pohodlnými sedačkami, přičemž nechybí ani oblíbené „dvojsedačky“. Technologie kina je plně digitální.

„Koncept a vnitřní uspořádání vychází z jednoho multifunkčního sálu, který disponuje kromě moderního vybavení pro promítání filmů i technikou vhodnou pro širší využití - divadelní a taneční představení, besedy, přednášky, konference, hry a další,“ uvádí se na stránkách www.kinosusice.cz.

Samozřejmě v objektu kina nechybí ani kavárna a v prvním patře se nachází galerie výtvarného umění, ve které nyní probíhá výstava českých a německých umělců s názvem Tief drin im Böhmerwald.

Není tedy divu, že Sušice si váží tohoto kulturního stánku a rozhodla se zajímavým způsobem oslavit první výročí jeho otevření.  

„V rámci narozeninového programu se můžete těšit například na předpremiéru absolventského filmu Ladislava Plecitého, premiérové uvedení nového snímku Jiřího Menzela, koncert slavné romské kapely Bengas, či první seriálový půlmaraton s Teorií velkého třesku,“ uvádí se v pozvánce na oslavy.

Pořadatelé nezapomínají ani na děti. Bude jim patřit hned první den oslav, nazvaný „Back to skúl“. A na co mohou těšit? Na Farmu zvířat, dva poslední díly Harryho Pottera, nejnovější Šmouly nebo film Karlík a továrna na čokoládu.

Czech made je název druhého dne. V úterý se diváci dočkají nových českých filmů Colette a Líbánky.

Středa – Nad artom sa blýská - bude patřit slovenské produkci. Představeny budou dva dokumentární filmy – Křehká identita a Kauza Cervanová.

Čtvrtek bude premiérový. Nejprve bude promítnut izraelský film Omar a poté Donšajni režiséra Jiřího Menzla.

Hlavním lákadlem pátečního programu bude bezesporu koncert populární skupiny Bengas, která vystoupí od 20.hodin. Pro ty, kteří se budou chtít trochu bát, je od půlnoci připraven horor Vymítač ďábla.

Další představení jsou plánována i na víkend. V sobotu se od 13 hodin rozběhne seriálový maratón s populární Teorií velkého třesku (The Big Bang Theory) a večer bude patřit předpremiéře filmu Ladislava Plecitého Poslední odměna. Neděle je pak určena rodinám, kdy kromě filmové projekce proběhne v kavárně i představení loutkového divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám