Hlavní obsah

Šumperští Ježíšci mohou vyplnit přání opuštěných dětí

Novinky, Kamil Navrátil

Od pondělí najdou obyvatelé Šumperka na Hlavní třídě vánoční strom, na jehož větvích budou viset přání dětí z místního dětského domova a kojeneckého ústavu. Strom splněných přání s podtitulem Milý Ježíšku je již pátým ročníkem této charitativní akce.

Foto: Kamil Navrátil

Strom splněných přání v Šumperku

Článek

"Na vánočním stromku v centru města najdou zájemci z řad Ježíšků přání tří desítek dětí ve věku od dvou měsíců do sedmi let z dětského domova a kojeneckého ústavu v Šumperku. Ti starší kreslili Ježíškovi sami, těm menším pomohly tety," doplnila podrobnosti akce organizátorka Tereza Schreiberová z Mladé krve Šumperka.

Strom splněných přání se koná v Šumperku již popáté. Akce se těší každoroční přízni obyvatel města, podle slov organizátorů se vždy podařilo vyplnit všechna dětská přání.

"Děti si nejčastěji přejí hračky, výjimkou ale nejsou ani knížky nebo hudební nástroje. Přání dětí jsou jistě hodně podobná těm, co budou Vánoce slavit ve svých rodinách. Každoročně se v dopisech Ježíškovi objeví nějaký aktuální hit, třeba panenka Hanna Montana," odhaluje zákulisí dětských přání Schreiberová.

Strom bude Ježíškům k dispozici až do 23. prosince. "Přáníčka ale bývají rozebrána velmi rychle. Nicméně dárky je možné předávat až do dne před Štědrým dnem. Sběrným místem je knihkupectví Tón na Hlavní třídě v Šumperku," upřesnila Schreiberová.

Reklama

Výběr článků

Načítám