Hlavní obsah

Šumava se probouzí ze zimního spánku a nabízí skvělé podmínky pro turistiku

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo o tomto víkendu zavítal na Šumavu, rozhodně neprohloupil. Liduprázdné turistické trasy, klid a skvělé počasí.

Foto: Jan Kaše

Nad bývalou obcí Stodůlky

Článek

I když lyžařská sezona již skončila, Šumava má i s přicházejícím jarem co nabídnout. Oba víkendové dny poskytly výborné podmínky pro turistiku v podobě slunečného počasí a příjemných teplot.

Příroda se pomalu vzpamatovává z dlouhé zimy, ale přesto mohou turisté již nyní obdivovat první květy, průzračnou vodu šumavských potůčků, která si razí cestu, kde se jí zamane, a především dýchat čerstvý, ještě sněhem provoněný vzduch.

To ale není zdaleka vše. Šumava „promítá“ divákům překrásné záběry s prosluněnými loukami, zasněženými vrcholky svých majestátných kopců, hlubokými údolími a jako had kroutícími se říčkami.

Šumavský klid a pohodu si můžete zpříjemnit posezením na některém z odpočinkových míst, kde nebudete nikým rušeni. Prostě si sednete a necháte se unášet úžasnou atmosférou, která vás obklopuje. Určitě se budete muset dlouho přemlouvat, abyste vstali a odešli. A jistě budete přemýšlet, jak se sem opět co nejdříve vrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám