Hlavní obsah

Sudkov vybudoval komunitní centrum. Bude pracovat i s lidmi, kterým hrozí sociální vyloučení

Novinky, Bára Haušková

Komunitní centrum, tedy místo pro všechny obyvatele obce bez ohledu na věk nebo finanční možnosti, bude mít obec Sudkov. Ta získala podporu bezmála dvou miliónů korun z Integrovaného regionálního operačního programu, o které žádala prostřednictvím Místní akční skupiny Horní Pomoraví.

Foto: archiv MAS Horní Pomoraví

Komunitní centrum nabídne možnost setkávání všech obyvatel obce. Bude určené i pro lidi, kterým hrozí sociální vyloučení.

Článek

Díky dotaci vznikl v nevyužívaných prostorách mateřské školy sál, kde se mohou potkávat obyvatelé obce na různých akcích. Konkrétně se počítá s volnočasovými aktivitami dětí a mládeže, konáním besed, divadelních představení, setkávání seniorů apod.

Součástí komunitního centra je i práce s lidmi, kterým hrozí sociální vyloučení. „V rámci projektu nazvaného Komunitní centrum Sudkov budeme mít i sociálního pracovníka, který bude mít na starosti práci s ohroženými lidmi. Jde o obyvatele, kteří řeší různé finanční potíže, ze kterých pramení i další životní problémy. Pracovník bude zaměstnaný na půl úvazku. Pokud se osvědčí, rádi bychom do budoucna úvazek zvýšili na celý, aby zajišťoval i další chod komunitního centra,“ informovala starostka Sudkova Milena Sobotková.

Komunitní centrum bylo slavnostně otevřeno na sklonku září. „Obec věří, že získá díky MAS Horní Pomoraví i finanční prostředky na sociálního pracovníka a základní vybavení komunitního centra,“ dodala starostka.

Příjem žádostí o dotaci na provoz komunitních center aktuálně probíhá v MAS Horní Pomoraví do 3. prosince letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám