Hlavní obsah

Studentky Fakulty zdravotnických studií navštívily školku pod záštitou ZČU

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 11. února navštívily studentky oboru Zdravotnický záchranář FZS ZČU Mateřskou školu kardinála Berana Plzeň, ve které funguje také jedna třída pod záštitou Západočeské univerzity v Plzni.

Foto: Fakulta zdravotnických studií ZČU

Cílem návštěvy bylo mimo jiné zařídit, aby se děti nebály bílých plášťů a už vůbec ne reflexních uniforem.

Článek

Cílem návštěvy bylo mimo jiné zařídit, aby se děti nebály bílých plášťů a už vůbec ne reflexních uniforem. V úvodu si učitelka zavolala záchrannou službu pro topící se plyšovou kočku, kterou společně s dětmi vytáhla z rybníku. Studentky dětem ukázaly nasimulovaný zásah - obvázaly kočce tlapky a transportovaly ji do nemocnice.

Následně na děti čekala tři připravená stanoviště. Na prvním byl připraven pracovní list s obrázkem chlapce, který má neštovice. Děti ho musely ošetřit tak, že mu pupínky natřely "pudrem" (bílou barvou). Na druhém stanovišti si každé dítě ošetřilo svého plyšáka, což vyžadovalo naučit se obvazovat zraněné pacičky a ocásky. Na posledním stanovišti byli tři nemocní plyšáci, každého trápilo něco jiného. Jeden byl smutný, druhý měl bolesti břicha a třetí zlomenou packu. Úkolem dětí bylo zjistit, co pacienta trápí a najít vhodnou léčbu.

Děti pochopily podstatu zdravotnické záchranné služby, vědí, kam se nejen plyšový pacient po zaléčení transportuje, a dokonce si pamatují, kam mají v případě nouze volat. Na závěr studentky dětem slíbily, že všem "bílým plášťům" – pánům doktorům vyřídí, aby na ně byli v případě nemoci hodní. Všichni si návštěvu moc užili a obě strany se těší na další vzájemnou spolupráci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám