Hlavní obsah

Studenti průmyslovky v Hodoníně si navrhují svou klubovnu

Novinky, Jana Slováková

Nejen domy snů navrhují studenti hodonínské průmyslové a umělecké školy. Nyní soutěží o nejlepší návrh své vlastní klubovny.

Foto: Jana Slováková

Studenti průmky v Hodoníně si navrhují a projektují vlastní klubovnu.

Článek

Na začátku byl obyčejný nápad: Jak zpříjemnit studentům volný čas ráno před vyučováním nebo odpoledne, než jim jedou vlaky a autobusy do jejich domovů? Vymezit jim volný prostor ve škole, ale co do něj? Nejlepší bude, když si jej navrhnou, vyprojektují a vytvoří sami.

Od nápadu už je jenom krůček k realizaci. Na Střední škole průmyslové a umělecké v Hodoníně se vyučují totiž studijní obory Technické lyceum a Stavebnictví, jejichž studenti pracují v programech AutoCad a ArchiCad a dokáží vyprojektovat nejen dům, ale i jeho vnitřní vybavení. Dále jsou zde dva umělecké obory Grafický design a Užitá malba, jejichž studenti jsou plni uměleckého ducha a kreativních nápadů.

A tak vznikl ambiciózní projekt, u jehož zrodu byla Ing. Milada Homzová, zástupkyně ředitele hodonínské průmyslovky.

"Studenti mne neustále nepřestávají překvapovat svou kreativitou a skvělými nápady. Jsme umělecká průmyslovka a za ta léta, co tady působím, jsem si už na to, že jsou naši studenti hnáni neuvěřitelným motorem, měla zvyknout. Ale vždycky mne znovu něčím překvapí. Pracovat s mladými kreativními lidmi člověka neuvěřitelně nabíjí. A tento projekt je toho jen dalším důkazem. Vyhlásili jsme soutěž pro naše studenty, ať si navrhnou, nakreslí a vyprojektují svou klubovnu sami. Vítězný návrh, který škola pak zrealizuje, bude také finančně ohodnocen. Těšíme se na studentské návrhy a s výsledkem se určitě pochlubíme," uvedla kantorka.

Reklama

Výběr článků

Načítám