Hlavní obsah

Studenti hodonínské průmyslovky opět bodují

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát v soutěžích Velux a Ytong zaměřených na studenty stavebnictví. Každoročně se hodonínská střední škola účastní mnoha odborných soutěží a nutno říci, že každoročně velmi úspěšně.

Foto: Jana Slováková

Velux na SŠPU Hodonín Lukáš Kumpan

Článek

Pro studenty třetích ročníků oboru stavebnictví jsou skvělou průpravou na jejich budoucí povolání soutěže firmy Velux a firmy Ytong.

Lukáš Kumpan ze 3. ročníku získal v celostátní soutěži King of daylight firmy Velux krásné 3. místo. Jeho propracovaná studie moderního domu byla zaslána také do 13. ročníku studentské soutěže Ytong - a Lukáš v regionálním kole suverénně obsadil 1. místo.

V regionálním kole této soutěže hodonínská střední škola získala ještě jedno hodnotné ocenění, a to 2. místo díky studentovi 3. ročníku Eriku Daškovi, který do soutěže poslal také velmi zdařilou práci.

Třetí celostátní soutěží, kam hodonínští studenti postoupili se svými pracemi rodinných domků a staveb občanského vybavení, byla Soutěž o nejlepší projekt vyhlášená firmou Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. Výsledky budou známy na podzim.

„Oceněným studentům patří gratulace. A taky velké poděkování všem, kteří se soutěží zúčastňují. Je za tím spousta hodin práce navíc,” uvedla Ing. Lenka Benovičová, učitelka odborných předmětů na hodonínské průmyslovce. „Věřím, že tyto zkušenosti ve své budoucí profesi určitě zúročí,” dodala kantorka.

Reklama

Výběr článků

Načítám