Hlavní obsah

Student hodonínské průmyslovky získal zvláštní cenu v soutěži Život pod střechou

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každoročně se studenti střední školy průmyslové a umělecké v Hodoníně účastnili letos již 9. ročníku soutěže, kterou pořádá firma Velux, Život pod střechou. Letos zaujal netradiční návrh Michala Zálešáka, studenta oboru stavebnictví. Svůj projekt nazval Like a paper.

Foto: Jana Slováková

Projekt studenta průmyslovky Hodonín Michala Zálešáka:"Like a paper"

Článek

Pod vedením Ing. Boženy Kopecké vypracoval student hodonínské střední školy projekt domu, jenž vypadá opravdu jako složený list papíru.

Celý koncept je taktéž pojat více než netradičně. Návrhy interiérů v tomto domě jsou vměstnány na dopisní papír a celý projekt Like a paper svou lehkostí a originalitou připomíná něco velmi vzdušného.

"Koncept Like a paper je moderní druh ekologické dřevostavby, jejímž hlavním nosným prvkem jsou lepená, dřevěná žebra. Díky použitým materiálům je stavba plně recyklovatelná. Maximální tepelný odpor umožňuje foukaná tepelná izolace, která je součástí celého pláště. Prosvětlení středové části domu je umožněno okny Velux a světlovodem nad koupelnou. Svým rázem kopíruje svah okolní krajiny, přesto nad ní vyčnívá svou elegancí," uvedl student SŠPU Hodonín Michal Zálešák, autor oceněného projektu.

Student získal CENU ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI VELUX Česká republika s. r. o. 

Reklama

Výběr článků

Načítám