Hlavní obsah

Studénka zažila bujaré oslavy dne města

Novinky, Lumír Žemla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studénka na Novojičínsku prožila v sobotu 11. června veselé oslavy dne města. Návštěvníkům se představilo mnoho umělců, kejklířů a atrakcí.

Foto: Lumír Žemla

Vystoupení mažoretek s neplánovaným zpestřením.

Článek

Dechovou hudbu Boršičanka Antonína Koníčka vystřídaly mažoretky Petra MěKS a poté se Studénka proměnila v divoký západ. K dokreslení atmosféry přispěla country skupina Šviháci.

Program, at´už ten hlavní či doprovodný, byl velmi bohatý. Děti se mohly projet koňskou drožkou, zastřílet si z luku a mnoho dalšího. Automoto show na zimním stadiónu i vagonářské muzeum umístěné v zámku byly pro návštěvníky také velkým lákadlem. Počasí akci přálo a bylo vidět, že se všichni velmi dobře bavili.

Večerní program zpestřila svým vystoupením skupina Kabát, jediný oficiální revival slavné kapely. Celou akci dne města zakončila ohňová show.

Studénka, leží v chráněné krajinné oblasti Poodří a je obklopena rybníky a loukami se zbytky lužních lesů. Katastrem obce protéká řeka Odra s přirozenými meandry a tvoří krásné přírodní okolí s jedinečnou flórou a faunou. V roce 1970 byla v blízkosti Studénky zřízena přírodní rezervace Kotvice.

Je také známá bývalou výrobou kolejových vozidel a z této éry se na zdejším krásném zámku nachází muzeum s mnoha exponáty a velkým modelem vláčkové dráhy.

Pokud jste na oslavách dne města nebyli, nezoufejte, a i tak město navštivte. Nabízí mnoho krásných turistických míst, časté kulturní akce, navíc je ve městě mnoho hospůdek a kaváren. Ani přes noc nezůstanete bez možnosti kde hlavu složit.

Oficiální webové stránky města: http://www.mesto-studenka.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám