Hlavní obsah

Strom svítí, vánoční program na pěší zóně Anděl začíná

Novinky, Ivona Karvinen

Radní a zástupci městské části Praha 5 v pondělí 3. prosince 2012 slavnostně rozsvítili na pěší zóně Anděl vánoční strom a zahájili tak vánoční slavnosti. V jejich úvodu zahrála skupina Olympic revival.

Foto: archiv Prahy 5

anděl Prahy 5

Článek

Posledních pět vteřin do rozsvícení stromu odpočítala moderátorka spolu s 1. zástupcem starosty Ing. Miroslavem Zeleným, zástupci radnice a několika stovkami lidí, kteří zcela zaplnili pěší zónu. Za mohutného potlesku tak odstartoval vánoční program na pěší zóně Anděl, který potrvá denně od 15.30 do 18.30 hodin až do 23. prosince.

„Lidé si mohou poslechnout například Heidi Janků, Martina Maxu, Yoyoband a mnoho dalších," informoval radní pro oblast kultury Michal Šesták a dodal, že ho na trzích zaujala možnost vychutnat si svařené víno v keramickém hrnku s vánočními motivy.

Poslední listopadovou sobotu byl na pěší zóně u Anděla zahájen vánoční trh, který nabízí denně od 9 do 19 hodin pestrou směs vánočního zboží a dárků převážně české výroby.

V Praze 5 se koná do konce roku mnoho událostí, na které MČ P5 přispěla. Navštívit od 4. prosince můžete vernisáž obrazů a maleb Josefa Lady (do 4. ledna) v Galerii Portheimka, dárky rozdá Mikuláš 5. prosince nejen na pěší zóně u Anděla, ale také barrandovským dětem, kde se již ve středu v 11 hodin otevírá nově zrekonstruované dětské hřiště vybudované za podpory Nadace ČEZ (poblíž ulice Lamačova). Fotbalové hvězdy uvidíte v barrandovské X3M aréně 15. prosince a 25. prosince kulturní klub Poštovka pořádá již tradiční vánoční koncert souboru Bach-Collegium Praha v kostele sv. Václava na Smíchově.

Více na www.praha5.cz .

Reklama

Výběr článků

Načítám