Hlavní obsah

Strhující vyprávění cestovatele Jiřího Kolbaby, tentokrát z Islandu

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba navštěvuje nejraději nejodlehlejší oblasti světa, kde při svých expedicích pořizuje úchvatné záběry a přidá-li i svůj komentář, jste lapeni a vezete se i několik hodin na dobré vlně při strhujícím vyprávění o krásách světa.

Foto: Lenka Žáčková

O podpis Jiřího Kolbaby stála dobrá polovina posluchačů

Článek

Nebylo tomu jinak ani při „cestovatelské středě“ v Národním muzeu v Praze při vyprávění o Islandu.

Jedinečnou formou zaznamenává detaily přírodních uskupení. Vidí to, co máme šanci uzřít i my, ale jen díky jeho fotografiím. Několikrát do roka vyjíždí do míst, kde probdí celé noci, jen aby ulovil úchvatné scenérie, které dokáže vytvořit jen příroda, samo slunce, oceány či sopky.

Kdysi dávno Jiří Kolbaba prohlásil, že se chce živit v oblasti cestovního ruchu, ale rozhodně nechtěl mít cestovní kancelář. A podařilo se – prozatím navštívil 126 zemí světa na všech šesti kontinentech. Na některá místa se opakovaně vrací, neboť se nedokáže nasytit krásami a scenériemi, které dané místo skýtá.

Nejbližší expedice se blíží a dá se počítat již jen na dny. A kam, že ho to zavane tentokrát? Opět na Island.

Jednou Jiří Kolbaba řekl: „Nikdy není nic definitivní a to je dobře. Kdykoli v životě můžeme změnit místo svého působení, prostředí, profesi i vlastní cíle. Jediné, co k tomu potřebujeme, je svoboda, zdraví a troška odvahy zariskovat."

Jirka Kolbaba skutečně táhne, o čemž svědčí také naprosto vyprodaný sál v Nové budově Národního muzea, kde ve středu 26. února představoval Island. Nejeden posluchač si chtěl s cestovatelem podat ruku či alespoň získat jeho podpis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám