Hlavní obsah

Středočeská oblastní liga i extraliga 9-ball zná své vítěze

Novinky, Pavel Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé kolo oblastních lig v poolbilliardu v disciplíně 9-ball (devítka) bylo odehráno v sobotu 3. listopadu. První místo z předchozího kola ve středočeské oblasti obhájil hráč pražského klubu SK Billard Centrum Praha Dávid Erös, v jihomoravské lize získal 1. místo Alexandr Egner (Delta Billiard Brno).

Foto: Vasiljevski & Kekeljevic

David Žalman

Článek

Na 2. kolo v Praze se sešlo 35 hráčů a hráček. Standardně se nejdříve bojovalo ve skupinách na 5 vítězných her a následně se hrál jednoduchý pavouk (jedna prohra = konec v turnaji) na 7 vítězných her. Skupiny byly rozděleny po 2 a 3 hráčích, z každé postupovali do pavouka dva.

Už ve skupinách ukázali Dávid Erös a Bohdan Ivanets, že jsou favority z minulého kola, když vyhráli bez obtíží oba dva své zápasy a do pavouka postupovali z 1. místa. Zajímavé bylo sledovat zápas Simony Příbanové vs. Jiřího Pavlů, kde se hrál maximální počet her -  nakonec ve prospěch Jiřího (SK Billard Centrum Praha) s konečným skóre 5:4.

Samotné finále, do kterého postoupili favorité Dávid a Bohdan, mělo rychlý průběh. Dávid vyhrál 7:1, obhájil vítězství z 1. kola a tedy vyhrál i celou středočeskou oblastní ligu v 9-ball. Na celkovém 2. místě skončil Bohdan Ivanets a na místě třetím Leoš Toms (BC Kralupy).

V jihomoravské oblastní lize, která se konala v Brně, se sešlo 17 hráčů. Většina zúčastněných byla právě z Brna, pouze 3 hráči dorazili z Uherského Hradiště. Zvítězil Alexandr Egner, 2. místo obsadil Petr Jelínek a 3. místo Tomáš Sedláček - všichni reprezentanti Delta Billiard Brno. Z Uherského Hradiště se nejlépe umístil Marek Kaláč, který vybojoval 4. příčku.

Na rozdíl od středočeské soutěže se jihomoravská hraje na 4 kola v každé disciplíně (8-ball, 9-ball, 10-ball, 14.1-ball), přičemž se započítávají hráčům tři nejlepší výsledky. Průběžné 1. místo zatím drží Martin Galuška, na druhém je Kristian Walach, třetí příčka patří Alexandru Egnerovi.

V sobotu se odehrálo také 2. kolo extraligy 9-ball (poslední v letošní sezoně). Do Prahy na extraligu dorazilo 28 hráčů. Na rozdíl od oblastních lig se v extralize hraje pouze pavouk DKO. V „A“ straně se hraje na 9 vítězných her, v „B“ straně na 7.

David Žalman (MPC Pardubice) vyhrál ve finále nad Janem Suchánkem (Casablanca Tábor) a to nejtěsnějším výsledkem 9:8. David neměl postup do finále vůbec lehký, se stejným výsledkem totiž porazil v semifinále i Jindřicha Bohůnka (Delta Billiard Brno). Celou extraligu vyhrál David s přehledem, od 2. místa ho dělí neuvěřitelných 29 bodů. Na 2. místě - s 51 body - skončil Jan Janata (SK Billard Centrum Praha), na 3. místě už zmiňovaný Jindřich Bohůnek.

Velikým překvapením letošní extraligy byl Michal Horák (SK Billard Centrum Praha), který skončil na celkovém 8. místě, i když se jednalo o jeho premiéru v extralize, a umístil se tak před daleko zkušenějšími hráči. Stejně tak zaujal Josef Nechvíle (Harlequ´in Praha), který se umístil na 14. příčce.

Podrobné výsledky a další informace naleznete na oficiálních stránkách www.poolbilliard.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám