Hlavní obsah

Střední škola vizuální tvorby zve na Jarní výstavu do Hradce Králové

Novinky, Helena Podubníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tradiční Jarní a velikonoční výstavě uvítá střední škola zájemce 23. března v budově školy v Jiráskových sadech na soutoku Labe a Orlice v Hradci Králové. Výstavu je možné zhlédnout do neděle 25. března.

Foto: Helena Podubníčková

Ukázka práce z loňské výstavy

Článek

Stejně jako předešlé výstavy bude i tato zahájena vernisáží v pátek 23. března ve 14:00 hodin v budově školy v Jiráskových sadech v Hradci Králové. Pokračuje ve dnech 23. 3. do 18 hodin a 24. 3. a 25. 3. od 9 do 18 hodin.

Střední škola vizuální tvorby v Hradci Králové je jedinou školou v ČR, která vzdělává žáky v uměleckých maturitních programech BRANDING DESIGN a BRANDING FLORISTIKY. Názvy programů vychází z anglického slova „brand“, česky „značka“. Žáci školy na výstavě představí svou profesi instalací objektů a grafických prací ve svěžím jarním a velikonočním stylu.

Škola v rámci výuky preferuje praktické uplatnění všech vyučovaných předmětů, pro představu jsou uvedeny nejaktuálnější novinky. Žáci například vytvořili kalendář pro nemocnici v Českých Budějovicích, realizovali výzdoby mnoha plesů v Hradci Králové – naposledy to byl Ples čtvrtstoletí Rádia Černá Hora, ve škole proběhla soutěž English breakfast, kde žáci připravili pochoutky anglické snídaně s představením receptů v anglickém jazyce, vytvářejí grafické práce a výzdobu pro nadcházející Dny Frankofonie 2018, vyzdobili výlohu prodejny Bazalka na Gočárově třídě v Hradci Králové atd.

Škola se účastní i mnoha soutěží, nyní to je například Národní soutěž amatérské fotografie. Do užšího výběru druhého kola postoupili: Lenka Korbelová, Matěj Bartůněk, Natálie Minaříková, Monika Filipová, Markéta Fahrnerová a Tereza Hornová. Další aktuální soutěží jsou Stromy pro život, soutěž o návrh sešitu pro rok 2018 pro firmu Office Depot. Do užšího výběru 40 prací postoupil návrh Dominiky Fikarové.

Vše o střední škole vizuální tvorby můžete zjistit na nejbližším dni otevřených dveří v sobotu 17. března a dále 14. dubna a 12. května. Tyto dny budou v budově školy v Jiráskových sadech současně probíhat floristické semináře pro širokou i odbornou veřejnost. Rozhodně bude co k vidění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám