Hlavní obsah

Strážníci odhalili falešné taxikáře i majitele taxislužby bez platné živnosti

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 17. března odhalili strážníci Městské policie Praha s pracovníky magistrátu falešné taxikáře.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Speciální skupina Městské policie Praha, která se specializuje výhradně na přestupky páchané taxikáři, případně na falešné taxikáře, provedla spolu s pracovníky magistrátu kontroly taxikářů. Řidiči taxislužby musejí mít s sebou při jízdě mnoho dokumentů a často je nemají nebo jsou falešné. Tak tomu bylo i tentokrát.

„Při čtvrteční prověrce přišli strážníci na bývalého provozovatele taxislužby, kterému byla pravomocně ukončena živnost letos v březnu a následně mu byla všechna vozidla taxi odhlášena z evidence. Šéf firmy ale dál zaměstnával šoféry a vykonával taxislužbu,“ sdělila tisková mluvčí městské policie Jana Přikrylová.

Během této společné akce zkontrolovali strážníci s úředníky celkem devět taxikářů. Z toho více než polovině byl zadržen průkaz o způsobilosti řidiče vozidel taxislužby. Jeden z těchto řidičů měl padělané osvědčení o zkoušce řidiče taxislužby. Toto osvědčení je veřejnou listinou a její padělání je trestné.

Taxikář bez patřičných zkoušek byl zadržen a předán pro podezření z padělání veřejné listiny policistům z Prahy 5.

Reklama

Výběr článků

Načítám