Hlavní obsah

Strážníci nevěřili vlastním očím, muž hledal v metru poklad

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad některými lidskými kousky občas zůstává rozum stát. Při středečním zásahu pražští strážníci zpočátku nevěřili, že nejsou svědky natáčení filmové grotesky.

Foto: MP Praha

Foto z místa činu ve stanici Invalidovna.

Článek

Hlídku Městské policie Praha ve středu 3. dubna kolem 11. hodiny ve stanici metra Křižíkova upozornil cestující na podivné chování muže, který sundaval stropní panely. Strážníci si poté při nástupu do soupravy směrem na stanici Invalidovna všimli postávajícího muže, vyčkávajícího v propojovací chodbě.

"Okamžitě se vrátili do stanice Křižíkova, přitom na Invalidovně zaznamenali sundané stropní panely. Neznámý na stanici stále setrvával a při kontrole totožnosti se strážníkům přiznal, že ve stanici Invalidovna odmontoval stropní panely, protože tam hledal peníze. Hlídka se i s mužem znovu vrátila do stanice Invalidovna, kde po konzultaci s pracovníky metra vyhodnotila mužovo chování jako přestupek. Strážníci celou věc oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu opatření," sdělil Jan Čihák z Městské policie Praha.   

Muž nedokázal vysvětlit, co ho k činu vedlo, jen prý byl přesvědčen, že za panely jsou ukryté peníze. Panely zakrátko osadili pracovníci zpět, škoda žádná nevznikla, jen práce navíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám