Hlavní obsah

Strašidla budou mít výjezdní zasedání na zámku v Benešově nad Ploučnicí

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože se návštěvnická sezóna chýlí ke konci a památky se připravují na svůj zimní klid, v Benešově nad Ploučnicí se ještě uskuteční velké mecheche. Zase tu bude viditelně strašit, neviditelné bubákování tu probíhá denně po staletí. Na tradiční akci Na zámku straší se očekává velká účast.

Foto: zámek Benešov nad Ploučnicí

Momentka z minulého ročníku

Článek

„Zámek se sice chystá na ukončení návštěvnické sezóny, ale zároveň zde probíhají velké přípravy na akci, která sezónu každoročně ukončuje s určitou grácií,“ vysvětlil kastelán benešovských zámků (Horního a Dolního) Zdeněk Henig.

Oproti loňským rokům se letošní ročník trochu pozmění. „Reagujeme především na přání našich návštěvníků, kteří tuto akci navštěvují pravidelně a přáli by si razantnější proměnu. Samozřejmě nemohu prozradit v čem se změna spočívá, ale slibuji, že to bude stát za to. Program bude velmi bohatý. Vše se jmenovat nedá, ale mohu například zmínit zpřístupněná zámecká sklepení, která jsou jindy veřejnosti nepřístupná, nebo nejrůznější strašidelné soutěže,” řekl kastelán.

Na zámku straší se uskuteční již první listopadový pátek – 3. listopadu od 17 hodin. Předprodej vstupenek bude zahájen tentýž den od 15.00 u brány Horního zámku, kde později bude akce i začínat. Uvidíte zámecké prostředí v zcela nezvyklou večerní hodinu a doprovod budou tvořit nejrůznější bytosti a strašidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám