Hlavní obsah

Stolní hokejisté odehráli další dva mezinárodní podniky

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě zdaleka nestihly doznít ohlasy nedávného mistrovství Evropy a stolní hokejisté odehráli další dva mezinárodní podniky. Tentokrát 7. června v Mostě a 11. června v polském městě Wodzislaw Ślaski.

Foto: Jakub Hasil

Poháry pro nejlepší hráče třetí části Česko-saské ligy.

Článek

Třetí díl Česko-saské ligy stolního hokeje vrátil účastníky projektu, spolufinancovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Cíl3, zpět do Mostu a notně promíchal dosavadním pořadím.

V billiard-hockeyi zvítězil Vojtěch Hlávka (StarColor Litvínov), hodnocení družstev ovládl tentokrát oddíl SVČ Most. Na výborném osmém místě byl nejlepší z Němců Moritz Schröter (TS Marienberg). Celkově se v čele hodnocení billiard-hockeye drží zástupci BHC 15. ZŠ Most.

Nečekaný vývoj je v doplňkové disciplíně projektu, kterou je táhlový hokej Chemoplast. Po rozpačitém úvodu se do ní naplno zapojili i němečtí hráči a po třetím kole se dokonce Trebra Schule Marienberg ujala vedení v hodnocení družstev.

Nejlepším hráčem Chemoplastu v rámci třetího hracího dne byl Jiří Ježek (StarColor Most). O vítězství ve všech hodnocených kategoriích bude ještě hodně dramatický boj v posledním hracím kole, které proběhne v září či říjnu v Marienbergu.

Deset hráčů a hráček z Mostecka se vypravilo do polské Wodzislawi Ślaske k tradičnímu Slezskému poháru. V mistrovské formě se zde představil brněnský Martin Kučera a svou šprtcovou sérii bez prohry natáhl již na čtyři turnaje.

Ze zástupců Mostecka si v billiard-hockeyi nejlépe vedl Patrik Purket (Lišáci Most), který za 6. místo získal také trofej pro nejlepšího juniora. Do první desítky se vtěsnal také Zdeněk Bednář (AB STAIN Most).

Turnaj v billiard-hockeyi se díky početnému obsazení hodně protáhl a tak na doprovodný podnik v táhlovém hokeji Chemoplast zůstal oproti šprtci jen zlomek účastníků.

Za suverénem disciplíny Janem Vachtarčíkem (Bohumín) se vedl o další pozice mostecko-slezský souboj, který vyzněl výrazně lépe pro hráče z Mostecka. Druhý skončil stejně jako loni Ondřej Frýba (Litvínov) a třetí hodně překvapivě Jakub Hasil (StarColor). Na financování účasti juniorů z Mostecka na turnajích v Polsku se podílel Ústecký kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám