Hlavní obsah

Startuje osmý ročník sbírky Srdce dětem. Loni se vybralo rekordních 25 milionů korun

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 5. listopadu startuje osmý ročník charitativní sbírky Srdce dětem. Dlouholetý projekt organizace Život dětem a společnosti Lidl se každoročně snaží vybrat co největší finanční částku na pomoc vážně nemocným a handicapovaným dětem z celé ČR.

Foto: Život dětem, o.p.s.
Článek

Se stejným cílem otevírá i letošní ročník. V loňském roce se podařilo získat celkem 25 milionů korun a za celou dobu existence sbírka zlepšila život 2 756 dětem.

„Sbírku Srdce dětem pořádáme vždy na konci roku, kdy lidé mohou v průběhu dvou týdnů ve všech prodejnách Lidl zakoupit samolepky ve tvaru srdíčka. V roce 2017 se v rámci sbírky podařilo získat pro nemocné děti úžasnou částku 25 milionů Kč. Přímo od zákazníků jsme pro nemocné děti vybrali 24 117 827 Kč a společnost Lidl tuto nádhernou částku doplnila na 25 miliónů korun, za což všem patří skutečně velký dík,“ uvádí ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Se sbírkou Srdce dětem se budete v obchodech Lidl potkávat až do 18. listopadu. Jde o tradiční sbírku, která se ve všech prodejnách Lidl uskuteční již po osmé. Za celou dobu existence se její zásluhou podařilo zlepšit život 2 756 nemocným dětem. Získané finanční prostředky se v následujícím roce využijí na nákup nejrůznějších zdravotních a kompenzačních pomůcek, které zdravotní pojišťovny hradí jen částečně nebo vůbec, neurorehabilitační programy či ozdravné pobyty.

„Za každý příspěvek jsme nesmírně vděční a vážíme si všech, kteří se rozhodnou přispět lidem, kteří naši pomoc skutečně nezbytně potřebují. Jedná se o rodiny s vážně nemocnými dětmi, které vyžadují celodenní péči, takže rodina musí žít z jednoho platu. Bohužel se často stává, že na tuto péči, která je náročná jak fyzicky, tak finančně, zůstane jenom jeden z rodičů a dostává se tak do velmi svízelné finanční situace. Úhrada potřebných zdravotních pomůcek nebo různých rehabilitačních či ozdravných pobytů pak pro něj znamená obrovskou úlevu,“ vysvětluje Maria Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a Srdce dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám