Hlavní obsah

Spolek DMO POBYTY nezahálí ani na podzim. Chystá lázeňský pobyt a řadu dalších akcí

Novinky, Kateřina Maxová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek DMO POBYTY, který sídlí v Mladé Boleslavi, pořádá již několik let řadu aktivit pro lidi s dětskou mozkovou obrnou, a to i mimo hranice svého regionu. Ani letošní podzim není výjimkou. Nejvýznamnější akcí je lázeňský pobyt ve Vráži u Písku, připravuje se ale i řada menších akcí.

Foto: Kateřina Maxová
Článek

V sobotu 31. října se koná v Janově nad Nisou závod ELEVEN Janovských 11 a 19 km. Jedná se o závod vozíčkářů a turistický pochod zdravotně postižených. DMO Pobyty spolu se společností Help centrum jsou spolupořadateli tohoto závodu.

„Na akci se podílí celý náš tým z Mladé Boleslavi. Najdete nás ve stánku u startu závodu,“ informovala předsedkyně spolku DMO Pobyty Kateřina Maxová. Start společné dvoukilometrové trasy vozíčkářů a handicapovaných turistů se uskuteční v 10:45 za kostelem v Janově nad Nisou.

Ve dnech 1. až 8. listopadu jede spolek DMO POBYTY opět do Vráže u Písku, kde se uskuteční tradiční podzimní lázeňský pobyt. Jako vždy se budou o klienty po celou dobu pobytu starat  dobrovolní osobní asistenti. Klienty čekají kromě lázeňských procedur také společenské akce a odpolední procházky. Program se připravuje. Mezi novinky bude patřit například fyzioterapeutka, která bude s klienty cvičit Vojtovu metodu.

„Děkujeme všem dobrovolným asistentům, Heleně Šádkové ze společnosti Help Centrum za zajištění kompenzačních pomůcek a celému týmů lázní, kam se rádi vracíme,“ uvedla předsedkyně spolku.

Významným sponzorem lázeňského pobytu je také sdružení Sponte Sua o. s., které 30. září pořádalo divadelní představení KUTLOCH ANEB I MUŽI MAJÍ SVÉ DNY v Městském divadle Mladé Boleslavi. Na této akci spolek DMO POBYTY obdržel na letošní lázeňský pobyt ve Vráži sponzorský dar. Vzájemná spolupráce se sdružením Sponte Sua trvá několik let. Poděkování za sponzorské dary vyjadřuje spolek výpomocí na těchto benefičních a charitativních akcích, a to tisknutím letáků.

Poděkování patří také firmě TOI TOI, sanitární systémy, s. r. o., která nám darovala mobilní toaletu pro handicapované. Další dary od sponzorů má spolek přislíbeny v prosinci.

„Chtěla bych poděkovat celému týmu asistentů, výboru a členům spolku, kteří se podílejí na přípravě akcí, ale i všem ostatním spolupracovníkům a sponzorům,“ říká předsedkyně spolku DMO POBYTY Kateřina Maxová.

O Katce Maxové byl nedávno natočen dokument, který je promítán při různých příležitostech a besedách v regionu. Spolek jej plánuje promítat i v dalších městech, zejména na školách. Hlavním cílem je ukázat žákům a studentům, ale i široké veřejnosti, že i postižení lidé se mohou podílet na veřejném životě stejně jako my a pomáhat ostatním lidem s handicapem. Dokument, jehož autorem je Jakub Šlambor, je ke zhlédnutí je i na internetu.

Veškeré další informace a fotografie ze všech akcí naleznete na facebooku (DMO POBYTY z. s.) či na webu www.dmopobyty.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám