Hlavní obsah

Společnost Trimill plánuje rozšíření výroby. Chystá otevření nové výrobní haly ve Vsetíně

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašská strojírenská společnost Trimill, a. s. se od konce roku 2016 připravuje na rozšíření svých výrobních prostor v areálu bývalé Zbrojovky Vsetín. Plánuje významné navýšení produkce i vytvoření nových pracovních míst. Oficiální otevření nové haly se uskuteční v polovině června 2018.

Foto: Trimill
Článek

Rodinná firma s výrobními provozy ve Vsetíně a Zlíně patří mezi největší producenty obráběcích strojů pro nástrojárny v České republice. V současné době dodává stroje firmám z oblasti automotive a leteckého průmyslu ve 25 zemích po celém světě. Od otevření nové haly ve Vsetíně očekává Trimill, a.s. zrychlení výrobních procesů a zvýšení konkurenceschopnosti.

„Výroba a montáž obráběcích strojů je velmi složitý a několik měsíců trvající proces, protože každý stroj u nás vzniká dle individuálních potřeb našich zákazníků a je od samotného vývoje až po předání prakticky šitý na míru jejich požadavků,“ říká spolumajitel firmy Milan Julina a dodává: „Nové výrobní a skladovací prostory nám umožní u jednodušších typů strojů vyrábět i na sklad. Mohli bychom tak v některých obchodních případech výrazně zkrátit dodací lhůty, i díky podstatně vyšší rozpracovanosti zakázek.“ 

Společnost Trimill, a. s. nyní vyrábí kolem 30 strojů ročně. Do pěti let plánuje navýšení produkce až o 50 procent. Stejně jako ostatní průmyslové firmy ve Zlínském kraji se ale i Trimill potýká s nedostatkem kvalifikovaných zaměstnanců.

„Situace u nás je o to složitější, protože potřebujeme mechaniky a elektromechaniky s poměrně úzce specializovaným vzděláním,“ uvádí Milan Julina a vysvětluje: „I šikovným pracovníkům u nás trvá zhruba rok, než se zapracují.“  

V současné době zaměstnává Trimill celkem 166 pracovníků, 102 ve Zlíně a 64 ve Vsetíně. S rozvojem výroby a novými zakázkami se jejich potřeba v následujících letech ještě zvýší. „Do budoucna počítáme s vytvořením dalších 30 – 40 pracovních míst, a to především ve Vsetíně,“ doplňuje Milan Julina.

Svým zaměstnancům nabízí Trimill, a. s. kromě celé řady standardních benefitů hlavně zajímavé finanční ohodnocení. „Průměrná mzda montéra a elektromontéra ve firmě se pohybuje kolem 33 tisíc korun. Zkušení konstruktéři a techničtí pracovníci si u nás vydělají v průměru až 40 tisíc korun,“ upřesňuje Milan Julina.

Společnost Trimill, a. s. byla založena v roce 2000 jako akciová společnost se sídlem v České republice. Firma se specializuje na vývoj, konstrukci, prodej, montáž, uvádění do provozu a servis obráběcích strojů určených zejména pro obrábění forem a lisovacích nástrojů. Mezi její zákazníky patří nejen významní regionální zákazníci jako například Kovovýroba Hoffmann, Chropyňská strojírna nebo Tawesco, ale také nadnárodní společnosti Škoda Auto, Audi, MAN, Gorenje a řada dalších firem po celém světě.

Ve svém závodě ve Vsetíně vybudovala společnost Trimill, a. s. nejen montáž, ale také samotnou výrobu, obrobnu a vlastní výrobu nosných betonových prvků strojů. Ve Zlíně sídlí vedení společnosti, nachází se zde vývoj, konstrukce a servisní oddělení včetně montáže strojů. Od roku 2008 funguje její dceřiná společnost v Německu, která zajišťuje prodej a servis strojů konečným zákazníkům zejména pro německý trh.

Reklama

Výběr článků

Načítám