Hlavní obsah

Spojení zdravého pohybu s vínem? Na Slovácku žádný problém

Novinky, Veronika Friedlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuplynulo ani půl roku ode dne, kdy byly symbolicky otevřeny cyklostezky při akci Na kole vinohrady Uherskohradišťska. Ta se koná vždy v dubnu a říjnu. Léto je za námi, a tak nás v sobotu 5. října čeká symbolické uzavírání cyklostezek, na Slovácku spojené, jak jinak, než s ochutnávkou vína.

Foto: Jaromír Šallé
Článek

Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti ožije hned ráno, v 8.30 hodin, kdy začnou registrace letošních účastníků. Stihnout byste to měli do 9.30, kdy už budou pomalu odstartovány jednotlivé trasy.

Na výběr budete mít celkem ze sedmi cyklotras. Vybrat si můžete podle délky, převýšení nebo třeba podle zastávek, které vás na trase čekají, ať už návštěva nových vinných sklepů nebo okolních turistických zajímavostí.

Podrobný popis všech tras včetně mapky dostanou účastníci při registraci, která stojí 50 Kč, pro děti do 15 let zdarma. Současně obdrží pásek na ruku, který zajistí zvýhodněné ceny za vzorky vín u vinařů nebo zvýhodněné vstupy na památky.

„Jsme rádi, že se nám daří nabídnout účastníkům této oblíbené akce vždy něco nového. Nyní jsou to Sklepy Mařatice, které měly svou „premiéru“ při letošních Slavnostech vína a otevřených památek a patří svým charakterem k těm tradičním sklepům, na druhé straně je to pak moderní provozovna firmy Víno Zlomek & Vávra,” konstatoval Ing. Stanislav Blaha, starosta města Uherské Hradiště a předseda správní rady Regionu Slovácko.

Mezi dalšími zajímavostmi na stezkách je například Staroměstský den vína v Jezuitském sklepě ve Starém Městě, kde lze vystoupit na vyhlídkovou věž kostela sv. Ducha, Trh v podhradí v Buchlovicích nebo výstava květin, ovoce a zeleniny v Babicích. Specialitou bude ochutnávka rozmarýnového vína, připravovaného podle starého receptu v Kudlovicích.

Pokud nejste zrovna fanoušci cyklistiky, zato vína ano, neváhejte a vydejte se na jednu ze dvou připravených pěších tras. I na těch vás čeká návštěva vinných sklepů a ochutnávka krajových specialit.

V odpoledním programu na Masarykově náměstí vystoupí cimbálová muzika Vinár a bude připraven malý vinný trh s výběrem vín od vinařů ze všech tras. Odměnou po zdárném návratu na náměstí vám bude sklenička vína zdarma a při troše štěstí třeba i výhra v losované tombole.

Další informace: www.uherske-hradiste.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám