Hlavní obsah

Sociální pracovnice Zubatá a tělocvikář Jonáš na besedě dokážou, že mají smysl pro humor

Novinky, Petr Novák

Spokojený domov pořádá v pátek 15. srpna od 17 hodin ve Volnočasovém centru v Mnichově Hradišti v Zámecké ulici čp. 744 besedu s herci Václavem Knopem a Reginou Rázlovou.

Foto: Daniela Sedláková

Herec Václav Knop je dlouhodobou tváří Spokojeného domova

Článek

„Návštěvníci by se určitě neměli nechat odradit některými filmovými a televizními rolemi těchto herců, ve kterých mohou na diváka působit poněkud nerudně. Ve skutečnosti to jsou velmi příjemní lidé a mají smysl pro humor,“ uvedl Petr Novák z pořádající obecně prospěšné společnosti.

Moderování akce se zhostí novinář z Boleslavského deníku Martin Weiss, který se dlouhodobě zabývá mimo jiné filmovou vědou.

Hlavní činností obecně prospěšné společnosti Spokojený domov je péče o seniory a handicapované v jejich vlastních domácnostech, a to v širokém regionu Mladoboleslavska a Českého ráje, včetně malých vesniček a samot. Péče je dostupná i o večerech, víkendech a státních svátcích, a to i u těžce postižených osob upoutaných na lůžko.

Václav Knop je oficiální tváří Spokojeného domova a jeho akcí se účastní pravidelně. S regionem působnosti této obecně prospěšné společnosti ho pojí město Turnov, kde se v roce 1949 narodil. Nejznámější televizní role tohoto herce je patrně postava profesora tělocviku Jonáše ze seriálu Hospoda. Dále ho mohou diváci znát z menších rolí ve filmech i seriálech. Nejznámější postavou, kterou daboval, je major Frank Burns z amerického seriálu M*A*S*H. Hlas Václava Knopa znají i cestující z některých vlakových nádraží, kde oznamuje příjezdy a odjezdy vlaků.

Regina Rázlová je divadelní i filmová herečka, bývalá členka činohry Národního divadla a pedagožka pražské DAMU, dcera někdejšího předsedy vlády ČSR Stanislava Rázla. Televizní a filmoví diváci ji mohou znát například z filmů Utrpení mladého Boháčka, Zabil jsem Einsteina, pánové, Hodíme se k sobě, miláčku?, Parta hic, Ten svetr si nesvlíkej, Kolja (zde hrála sociální pracovnici Zubatou) či ze seriálu Třicet případů majora Zemana. V kauze Skloexport byla obžalovaná za vytunelování velké sklářské firmy. Strávila jedenáct měsíců ve vězení a vrátila se odsud s podlomeným zdravím. V roce 2014 se po delší odmlce vrátila k natáčení. Hraje například v televizním seriálu Případy 1. oddělení.

Letní besedu s Václavem Knopem pořádá Spokojený domov již podruhé. Vloni v srpnu zavítal tento herec spolu s Otou Jirákem do stodoly na statku ve Veselé.

Reklama

Výběr článků

Načítám