Hlavní obsah

Sněhová kalamita v Plzni – centrální obvod přijal mimořádná opatření

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Husté a intenzivní sněhové srážky zasáhly v minulých dnech opět celou republiku. Napadnutý sníh komplikuje cestu nejen řidičům, nemalé problémy mají také uživatelé městské hromadné dopravy o chodcích ani nemluvě. Plzeňský centrální obvod přijal s ohledem na současnou situaci mimořádná opatření.

Foto: Hana Josefová

Kalamitní situace si vyžádala další opatření ze strany centrálního obvodu Plzeň 3, který se s žádostí o pomoc obrátil na městskou policii.

Článek

Přestože v centru města, kde je úklid sněhu vůbec nejproblematičtější, protože se do těchto míst nedostane těžká technika, se denně pohybuje maximální počet pracovníků i osob pobírajících dávky, kteří odklízejí sníh, kalamitní situace si vyžádala další opatření ze strany centrálního obvodu Plzeň 3.

„Vzhledem ke kalamitní situaci a nutnému okamžitému řešení jsme se obrátili na vedení Městské policie Plzeň. To nám vyšlo okamžitě vstříc,“ uvádí k přijetí mimořádných opatření starosta centrálního obvodu Jiří Strobach.

V úterý 7. prosince vyslala městská police do plzeňských ulic celkem šestnáct strážníků-čekatelů se dvěma členy doprovodu velitelství městské policie. Strážníci-čekatelé tak přerušili  na základě rozhodnutí radního pro bezpečnost Bc. Roberta Houdka výuku a pomohli s odklízením sněhu na náměstí Republiky a na Americké třídě.

Sněhu je v centru Plzně tolik, že je nutno jej v pravidelných intervalech odvážet. „V ulicích v centru Plzně odklízejí sníh bagry. Sníh je postupně odvážen na přistavená nákladní auta, která s ním směřují na vyhrazené místo k Papírenské lávce. Situaci v ulicích kolem centra ale velmi ztěžují zaparkovaná auta,“ uvedl místostarosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

Reklama

Výběr článků

Načítám