Hlavní obsah

Slovácké divadlo uvede novou pohádku Jak neuvařit hlavu naměkko

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti má před sebou poslední premiéru letošního roku. Hostující režisérka Alexandra Bauerová nastudovala s herci pohádku s názvem Jak neuvařit hlavu naměkko. Poprvé bude uvedena 26. prosince od 15 hodin.

Foto: Jan Karásek

Herci Andrea Nakládalová a David Vacke v nové pohádce Slováckého divadla.

Článek

„Pohádkám se ve Slováckém divadle věnujeme pravidelně každý druhý rok a jsme rádi, že na ni i letos diváci čekají. Tentokrát jsme vsadili na hravé pohádky Miloše Macourka, ty mají rády nejenom děti, ale i dospělí,“ uvedl herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Dramaturgyně Iva Šulajová vysvětluje, proč spolu s režisérkou zvolily právě příběhy známého scénáristy a spisovatele, autora seriálů Arabela, Létající Čestmír, ale i filmů pro dospělé jako například Jak utopit doktora Mráčka, Pane, vy jste vdova a dalších.

„Miloš Macourek napsal pro děti spoustu pohádkových knížek a děti je přímo milují pro nekonečnou fantazii a velkou hravost. Spolu s herci se staneme průzkumníky a objeviteli, kteří se dostanou do samotné hlavy autora, kde se to hemží roztodivnými nápady a pohádkovými postavami. Potkat tak můžeme například holčičku Matyldu, která má náhradní šroubovací hlavu, nebo chlapečka Konráda, který psal nosem, ale i elektrického úhoře nebo nešťastný budík,“ vyjmenovává dramaturgyně s tím, že Macourkova originální vyprávění se vyznačují svěžím jazykem, bezstarostnou obrazotvorností i trochu černým humorem.

„Na výpravě do jeho fantazijní říše se určitě nikdo nebude nudit, a tomu, kdo by se bál, aby se v hlavě neztratil mezi vřícími myšlenkami, slibujeme, že všechno dobře dopadne,“ dodala Iva Šulajová.

Pohádku Jak neuvařit hlavu naměkko nastudovala Alexandra Bauerová, výprava je dílem Lucie Labajové, hudbu napsal Mario Buzzi. V příbězích se objeví deset uherskohradišťských herců, mezi nimi například Martin Vrtáček, Jiří Hejcman, Irena Vacková. David Vacke, Tereza Novotná, Andrea Nakládalová a další.

Pohádka bude mít premiéru tradičně na Štěpána od 15 hodin, hrát se bude ale i 27. a 28. prosince. Vstupenky je možné koupit v pokladně nebo online na webových stránkách Slováckého divadla.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám