Hlavní obsah

Šli vykrást chalupu, nevšimli si majitele, který je zadržel

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho se neradovali, vlastně vůbec, dva mladíci, recidivisti, kteří si vyhlédli v pondělí 15. června odpoledne chalupu na Kutnohorsku ke svým zlodějským choutkám. V objektu je do příjezdu policie zadržel majitel. A přitom už měli připravenou kořist k odnesení.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Mladíci, kteří se vloupali do chalupy Na statku mezi obcemi Dolní Bučice a Zbyslav, nepočítali s tím, že se na pozemku nachází majitel. Ten okamžitě přivolal policejní hlídku z Čáslavi, která muže zadržela.

Mladíci se dopustili hned několika trestných činů, krádeže, porušování domovní svobody a nedovoleného ozbrojování. V minulosti se obdobného jednání již dopustili, a byli pravomocně odsouzeni.

„Všechny věci, které se jim podařilo z chaty odcizit (například malorážku opakovací s puškohledem, zásobník do malorážky s náboji, vzduchovku s puškohledem, tři neúplné balíčky malorážkových nábojů, aku vrtačku a benzinové čerpadlo), byly následně vráceny majiteli,” sdělila policejní mluvčí Policie ČR Kutná Hora Vendulka Marečková.

V současné době jsou oba recidivisté stíháni vazebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám