Hlavní obsah

Slavnostní uvedení českých krátkých filmů iShorts již tuto středu ve Studiu Karel

Novinky, Jakub Labor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový klub Studio Karel si jako poslední lednovou projekci připravilo slavnostní uvedení Czech Short Films Vol.5. Diváci se mohou těšit na vyšetřování delikátního zločinu na vysoké škole. Jednoho lháře, který zahýbal českými médii a přinesl tvůrcům ocenění v Los Angeles a mnoho dalších příběhů.

Foto: iShorts.eu

iShorts - Czech Short Films 2014

Článek

Poslední lednovou středu si ostravský filmový klub Studio Karel, působící v prostorách nezávislého kulturního prostoru Stará Aréna, připravilo pro své diváky projekci českých iShorts. Projekce proběhne jako obvykle v 19:30.

Projekci zahájí 22minutový krátký snímek Strach režiséra Martina Krejčího inspirovaný nedávným skutečným případem, kdy mladík ze strachu před hněvem své matky, svedl svou vážnou nehodu, způsobenou vlastní nepozorností, na napadení skupinkou Romů. Než se věci ukázaly v pravém světle, nebylo již možné rozjetý tok událostí zastavit a zabránit vážným důsledkům mladíkovy lži.

V krátké animované grotesce Cizinec nám režisér Martin Máj přiblíží cestování do cizích destinací.

Dokumentární půlhodinový snímek VIP nám představí mladé, ambiciózní a talentované Vietnamce, kteří chtějí být těmi nejlepšími. Bojují se svou vlastní identitou a společenským postavením. Jsou už Češi nebo ještě Vietnamci? Není pro ně Česká republika příliš malá a nudná?

Krátký animovaný film Malý Cousteau pojednává o malém klukovi, který v zasněženém velkoměstě touží po mořských hlubinách, je poctou režiséra Jakuba Kouřila Jacquesovi Cousteauovi.

Režisér Adam Sedlák nám prostřednictvím krátkometrážního filmu L.H. přiblíží legendu o vysokoškolském prostředí L.H. - Lord Hoven. Snímek je na motivy skutečné události o pátrání po slavném studentu vysoké školy, který způsobil rozruch a zhnusení svým „výtvarným" působením na školních toaletách. Policista Arnošt udělá cokoliv, aby tento zdánlivě banální a bizarní případ vyřešil. Pravý pachatel se ale nikdy nenašel.

V posledním animovaném snímku Mythopolis režisérky Alexandry Hetmerové ožívají bájné bytosti z řecké mytologie jako Medúza nebo Minotaurus. Žijí mezi námi a řeší své problémy v současném světě.

Projekce proběhne v českém znění s anglickými titulky. Celková délka projekce bude 104 minut.

Více o filmech na webu filmového klubu Studio Karel

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám