Hlavní obsah

Skvělý závod v orientačním běhu se podařil učitelům v Ostravě-Hrabůvce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před velikonočními prázdninami uspořádali učitelé a pracovníci Základní a mateřské školy Mitušova 8 v Ostravě-Hrabůvce ve středu 1. dubna pro děti orientační běh v okolí školy, školky a sousední Základní školy Mitušova 16.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh. Ostrava - Hrabůvka 1.4.2015 - Na startu.

Článek

Orientační běh patří do systému sportovních akcí základních a středních škol. Organizují se postupové soutěže pod názvem Přebor škol 2015, kdy reprezentanti jednotlivých škol se probojovávají od základních kol v obcích, městech, okresech přes krajské finále, které se v květnu organizují ve všech 14 krajích České republiky až po Celostátní finále Přeboru škol v orientačním běhu 2015.

Tento významný závod se bude konat 10. června v Ostravě pod záštitou Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a za finanční podpory Magistrátu města Ostravy.

Na hřišti základní školy Mitušova 8 v Ostravě-Hrabůvce se sešlo ve středu 1. dubna 202 dětí z osmi základních škol z Ostravy. Pořadatelé připravili krátké, ale orientačně náročné tratě pro kategorie čtvrtých a pátých tříd (D 5 + H 5). Další kategorii byli žáci a žákyně 6. a 7. tříd (D 7 a H 7) a osmých a devátých tříd (D 9, H 9).

Počasí bylo opravdu aprílové. Ještě před startem sněžilo. Pak ustal sníh, děšť, uklidnil se vítr a závodníci v klidu orientační běh absolvovali pod dohledem příslušnic Městské policie Ostrava.

V kategorii D 5 vyhrála žákyně ZŠ Mitušova Kateřina Žebráčková a kategorii chlapců H 5 vyhrál Adam Štěpánek ze stejné školy. Mladší žákyně D 7 vyhrála Michaela Hrabcová ze základní školy Stará Bělá, nejlepší chlapec H 7 Vojtěch Knop reprezentoval ZŠ Mitušova 8. Starší žákyně D 9 vyhrála Lucie Šebestová ze Staré Bělé a v kategorii H 9 zvítězil Dan Hašek z Mitušovy 8.

V soutěži družstev zvítězili žáci pořádající školy ZŠ a MŠ Mitušova 8 před základní školou ze Staré Bělé. Třetí příčku obsadili žáci a žákyně ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové.

Městské postupové finále Přeboru škol 2015 v orientačním běhu se bude konat 27. dubna v Bělském lese jako XXV. ročník orientačního běhu O tričko mistryň světa 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám