Hlavní obsah

Školní rok žáci zakončili koncertem ve dvoraně Muzea hudby Národního muzea

Novinky, Karolína Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr školního roku oslavili žáci 1. – 4. ročníku pražské ZŠ Červený vrch ve velkém stylu – téměř dvouhodinovým koncertem ve dvoraně Muzea hudby Národního muzea v Praze.

Foto: Karolína Kudláčková

Žáci ZŠ Červený vrch koncertují v Muzeu hudby

Článek

Žáci prvního stupně Základní školy Červený vrch v Praze se díky svým učitelům začlenili do projektu Erasmus+. Učitelka Marie Hofmanová vytvořila projekt v rámci výuky hudební výchovy na škole, který ovšem vyžadoval nadšení, a hlavně píli také ze strany dětí.

Ty během školního roku nacvičovaly interpretace lidových i umělých písní ze zemí zapojených do partnerství. Vedle českých a slovenských lidovek tak děti předvedly skladby finské, francouzské, nizozemské a španělské. A rozhodně se nejednalo o amatérskou školní besídku. Vytrvalá pedagogická práce hlavně paní učitelky Marie Hofmanové a Simony Mitinkové dovedla děti k nastudování a přednesu skladeb vysoko nad běžnou úrovní výuky hudební výchovy na českých státních školách.

Zároveň si žáci čtvrtého ročníku začali prohlubovat své znalosti anglického jazyka dopisováním si s francouzskými vrstevníky a někteří z nich navštívili i partnerskou školu ve Finsku. V příštím školním roce naopak budou hostit mladé účastníky z jiných zemí v Praze.

V téměř dvouhodinovém programu byl prostor pro prezentaci školního souboru Vrtílek, který mohou navštěvovat děti už od první třídy školní docházky. Vedou jej zmíněná učitelka Marie Hofmanová s dcerou Romanou. Děti v něm hrají na různé hudební nástroje, zejména na zobcové flétny, zpívají i tančí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám