Hlavní obsah

Škoda sraz připomene zapomenutý projekt českého sporťáku DIOSS Rebel Nova

Novinky, Zdeněk Kolář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní celostátní Škoda sraz se již tradičně koná v Běšinech u Klatov. Všichni příznivci automobilů této značky jsou vítáni ve dnech od 24. do 26. května.

Foto: Roman Schavel

Plakát s pozvánkou na akci.

Článek

Na co všechno se návštěvníci mohou těšit, rekapituluje Roman Schavel z pořádající agentury Škodateam. Hlavní částí programu jsou samozřejmě závody. Závod může jet každý registrovaný na sraz. Žádné technické přejímky, žádná byrokracie.

Závod obnáší: 2x slalom (zhruba 1000 metrů) + 1x zručnost + penalizace za časové kontroly. Vyhodnocení bude v kategoriích do 1200 ccm, do 1400 ccm, nad 1400 ccm a Lady Cup. Stejné třídy platí i pro sprint.

Letošní tahák srazu: DIOSS Rebel Nova z roku 1995

K vidění bude i jediný kompletní český prototyp sporťáku DIOSS Rebel Nova z roku 1995. Vůz se vyvíjel v Klatovech a jeho designérem byl Václav Král. Celkem byly vyrobeny 3 kusy (dochovány 2), jeden byl vystaven na Autosalonu v Brně. Motor 1.8 20V. Nyní v nálezovém předrenovačním stavu.

Kulturní a doprovodný program

Dalším tahákem bude žhavá novinka: pravé nefalšované AUTO KINO. Přijďte zažít romantiku z amerických filmů. Zaparkujete před plátnem, na rádiu naladíte zvuk a s přítelkyní v pohodlí a soukromí koukáte na film. Chybí vám něco ke štěstí? Hospodský s pivem samozřejmě bude auta obcházet.

Hudebním vyvrcholením srazu je opět Škoda RockFest Open Air a kapely, které za Vámi jedou až z Ostravy. Máte tedy jedinečnou příležitost. Zahrají Velmi křehké vztahy, Kabát revival Ostrava, Horkýže slíže revival.

Vtipnou videopozvánku na tento sraz najdete zde.

Stránky srazu jsou zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám