Hlavní obsah

Šipkařské tituly vezou Sedláček s Drtilem, Dvořáková a Melicharová mladší

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Podkrkonoší se po roční pauze vrátil národní šampionát Unie šipkových organizací. Hostitelským městem se stalo opět Hostinné, přesněji místní hala Techtex sport, jejíž tenisové hřiště se na víkend proměnilo v hřiště šipkařské.

Foto: Roman Smékal

Kvarteto mistrů ČR 2018: zleva Karel Sedláček (s dcerkou), Nela Melicharová, Matěj Malach a Pavel Drtil

Článek

Na loňské medailové hody (celkem 14 kovů) hráči v barvách klubů našeho regionu sice nenavázali, ale i šest umístění na stupních vítězů je krásným počinem.

Titul Mistrů ČR vybojovali Trutnovák Pavel Drtil s červenokosteleckým Karlem Sedláčkem, když obhájili loňské prvenství v kategorii mužských dvojic. Od roku 2012, kdy spojili své síly, získali mistrovský titul již počtvrté!

Ve stejné disciplíně uspěla i Šárka Dvořáková z Lucky Darts Jičín, která s tradiční spoluhráčkou Ladou Knapovou z Liberecka oslavila svůj druhý titul mistryně ČR v kariéře (první zaznamenala před dvěma lety také ve dvojicích, také s Knapovou a také v Hostinném).

Třetí titul pro naši oblast vyházela žačka Nela Melicharová z Velkého Třebešova, která tím vystoupila ze stínu své v poslední době úspěšnější starší sestry Nicol. 

Zbylé tři medailové zářezy mají bronzový odstín a zasloužili se o ně v mužských párech Martin Popelka, Josef Dlab (oba 40+ Trutnov), v mixech Antonín Davídek (40+ Trutnov / bydliště Dvůr Králové) a v neposlední řadě i v singlech Alena Gregůrková (ŠK Republika Úpice / bydliště Náchod).

Možná největší naše želízko v ohni mělo velmi blízko k daleko větším výsledkům, ale bohužel v rozhodujících momentech se od něj štěstí odvracelo. V pátečním mistrovství ve hře Cricket Gregůrková vypadla ve čtvrtfinále, v sobotním hlavním turnaji ve hře 501 prohrála v semifinále 4:5 (s pozdější mistryní) a v neděli ve dvojicích padla opět ve čtvrtfinále (opět s pozdějšími vítězkami). K tomu všemu velmi hořkou pilulku musela spolknout hned na úvod, když s Josefem Dlabem jakožto nasazená jednička pátečního mistrovského turnaje mixů opustila turnaj hned v úvodním kole.

Medaile si na krk pověsili ještě další dva rodáci z Jičínska, kteří oblékají dresy týmů z jiných regionů. Mistry ČR se stali žák Matěj Malach z Jičína (jinak Maséři Hradec Králové) a junior David Záruba z Libáně (Ložisková mafie Pšov), který krom titulu v kategorii dvojic mládeže získal ještě bronz v juniorech.

Na dosah medailovým příčkám byli i jiní. Těsně před branami semifinále zůstali stát Šárka Dvořáková (MČR ve hře 501), Karel Sedláček (501), Pavel Drtil (Cricket), Antonín Davídek (Cricket), Michal Ulrich (dvojice muži), Roman Benecký (junioři) či Nicol Melicharová (žákyně). Je tedy evidentní, že stálo-li by při "domácích" více štěstí, mohlo být podstatně veseleji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám