Hlavní obsah

Silvestrovský běh Hrabovou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrabová je městský obvod Ostravy. Hlavní organizátor a zakladatel závodu z roku 1989 Ing. Radouš Holuša letos připravil již 22. ročník.

Foto: Josef Zajíc

Poslední instrukce ředitele závodu Ing.Radouše Holuši.

Článek

Trasa dlouhá 4,25 kilometru vedla okolo dominanty Hrabové, kostelíka sv. Kateřiny. Stojí tu již od 14. století. V dnešní podobě je od roku 2008, kdy byl znovu vybudován po požáru z roku 2004.

Běžely se dva okruhy. Bylo čerstvé a mrazivé počasí, které 109 závodníkům nevadilo. Tradičně se běžci schází také kvůli tomu, aby se někteří po roce opět viděli a popřáli si dobrého zdraví a zlepšených sportovních výsledků.

Závod zahájil starosta městského obvodu Hrabové Mgr. Rostislav Naď. Po doběhu všichni obdrželi originální pamětní medaile. Nejlepší tři ve všech kategoriích pak peněžité a věcné ceny.

Vítězem v kategorii mužů se stal Petr Mikulenka ze Slezanu Frýdek-Místek, který trať zaběhl za 30:49 minut. V kategorii žen nejrychleji běžela Adéla Esentierová (34:19 minut). Reprezentovala  Extrem Team Baláž Ostrava. Nejstarším účastníkem byl dvaaosmdesátiletý běžec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám