Hlavní obsah

Sezónu ve Zlíně otevřou šansony Heleny Čermákové

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou sezónu divadla Malá scéna Zlín otevírá v sobotu 22. 9. 2012 v 19.30 herečka Helena Čermáková se svým recitálem šansonů za klavírního doprovodu Josefa Ručky.

Foto: Archív MS

Helena Čermáková

Článek

„Přání udělat si vlastní šansonový pořad v sobě nosím už spoustu roků. Vlastně už jsem jeden takový pořad měla hned po skončení studia, ale dnes už není možné, se k tehdejším písním, které byly složeny pro mne, vracet. Jsem už někde jinde,“ uvedla Helena Čermáková a dodala, že pokud by se nevyburcovala k recitálu teď, zůstalo by již asi jen u přání. „No a to že jsem měla v divadle volný turnus, bylo startovacím momentem k tomu splnit si tenhle sen,“ vysvětlila.

Diváci a posluchači se mohou těšit na pořad složený z šansonů. „Já tento druh písní vnímám jako jedinečnou možnost na miniaturní ploše vyprávět celý příběh, což nabízí velkou možnost výrazových prostředků. Tento způsob vyjádření je mi blízký. Stejně, jako zajímavá melodie mě nejvíc láká silný, básnický text. Hudební doprovod pro mě nebyl oříškem, protože klavíristu pana Josefa Ručku znám díky naší divadelní práci už několik let a jsem šťastná, že měl o tento projekt zájem. Je výborný muzikant a skromný člověk a to je nejlepší možná kombinace,“ vysvětlila Helena Čermáková.

Herecká dráha Heleny Čermákové je již bezmála 30 let spojena s Městským divadlem ve Zlíně, kde má od absolutoria na JAMU stálé angažmá a vytvořila zde již kolem 130 rolí. Za titulní roli Judit ve stejnojmenné inscenaci z roku 1998 získala Cenu Thálie. Podruhé byla na toto prestižní ocenění nominována v roce 2006 za představení Smrt Hippodamie.

Přijďte do Komorního sálu divadla Malá scéna na Štefánikově ulici ve Zlíně (budova ZUŠ) zapomenout na všední starosti dnů, na chvíli se zastavit a setkat se v pořadu s názvem Setkávání… večer plný šansonů.

Reklama

Výběr článků

Načítám