Hlavní obsah

Setkání v parku Lannova se vydařilo

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkání v parku Lannova v srdci Prahy se konalo 29. srpna. V záři slunečních paprsků se představila komunitní a co-workingová centra působící v centrální části hlavního města Prahy.

Foto: Felix Pašek

Porovnávání svalů: Michaela Dolinová a Petr Chalupný

Článek

Pořádající organizace Integrace 3P, z. s. měla po svém boku skvělé parťáky, byla to například obecně prospěšná společnost Koordinační a informační středisko pro osoby se zdravotním postižením a seniory, která představila svůj projekt Kulturně komunitní centrum Rybná. Ten skvěle doplňuje projekt Kavárnička, který pro zase představila Integrace 3P.

Seniorfitnes, z. s. představil zase veškeré své sportovní aktivity a snažil se přítomným ozřejmit, v čem tkví přínos pohybových aktivit pro věkovou skupinu 50+. Představila i ojedinělý Kurz Zdravotní tělesné výchovy pro seniory.

Veřejnosti se představila také nezisková organizace 3P, která svým názvem vyjadřuje Podporu Pomoc Pomůcky (myšleno kompenzační pomůcky). Nejen tato organizace významně přispívá ke zkvalitňování života osob se zdravotním postižením, seniorů a jejich blízkých, ale i osob, které sympatizují s činnostmi jednotlivých organizací jako je například DMA, které zastupoval pan Radek Vencl.

Nebyly v tom naštěstí jen ony, s pomocí přispěchala řada známých a zajímavých osobností.

To, že v parku Lannova vládla pohoda a bylo veselo, není žádných pochyb, kdo se zúčastnil, může jen potvrdit. Skvěle se bavil i herec a model Jan Havlovic, držitel titulu Muž roku 2012, který dorazil se svojí snoubenkou Nicol a malým Noelkem. Mladou rodinku zaujal například pétanque, ale i malý kurz třídění s Tondou.

Koučka a fitnessinstruktorka Martina Kulichová se snažila při svém vstupu dokázat, že nic se nám v životě neděje jen tak… Známá a uznávaná výtvarnice Marcela Hradecky představila nejen svoji novou knihu, ale i obrázky, které jsou vytvořené zejména ve stylu Zentangl, který učaroval všem přítomným.

Petr Chalupný, absolutní Mistr Čech v kulturistice a finalista Mr. Universe, představil metodu Xbody cvičení EMS (elektrická stimulace svalů), která pomáhá i zdravotně postiženým. Jeho svaly zaujaly i Míšu Dolinovou, která je poměřovala se svými, kdo je na tom lépe, bylo evidentní.

Netrpělivě však byly čekávány dámy s velkým “D”, které měly na starost Čtení s Mladou frontou. První se čtení ujala úžasná sopranistka Pavlína Senič, která přišla i s dcerkou Liliankou, která vydatně pomáhala nejen při přípravách celodenní akce. Další v pořadí dorazila herečka Michaela Dolinová, která dlouhodobě podporuje neziskovou organizaci Integrace 3P.  Trio úžasných žen doplnila Olga (Ollie) Roučková, historicky první Češka, která se probojovala na Dakar. Kvalifikovala se skvělým umístěním na květnové Merzouga Rally. V pětidenním extrémním závodění v marockých dunách si vyjela celkové 16. místo. Na nejslavnější a nejtěžší rallye světa pojede v kategorii QUAD

Setkání v parku podpořila Bílinská kyselka, jejíž zástupci se postarali v parném dnu o dostatečný pitný režim účastníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám