Hlavní obsah

Setkání nad knihou i staré fotografie potěšily nejen seniory

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 23. listopadu se v Domě s pečovatelskou službou v Mnichově Hradišti konaly hned dvě kulturní akce za sebou. Na své si přišli milovníci literatury i regionální historie.

Foto: Štěpánka Vatrtová

Setkání nad knihou připravili děti a studenti.

Článek

Od 16 hodin bylo na programu Setkání nad knihou určené nejen pro seniory, které připravili studenti Gymnázia Mnichovo Hradiště. Na tuto akci v 17 hodin navázala vernisáž výstavy Mnichovo Hradiště včera (i dnes), pořádané Spolkem rodáků a přátel Mnichova Hradiště a okolí.

Obě akce byly pochopitelně určeny nejen pro obyvatele domu s pečovatelskou službou, ale pro širokou veřejnost. Poskytly vhodnou možnost k setkání generací.

Setkání nad knihou

Během Setkání nad knihou četli děti a studenti povídky a v druhé půlce programu si mohli přítomní návštěvníci namalovat obrázek na hrneček, který si pak odnesli domů na památku. Každý také dostal na památku záložku.

Organizátorem akce je Gymnázium Mnichovo Hradiště, garantem projektu je Společnost Člověk v tísni – Varianty BRITISH COUNCIL a partnery jsou město Mnichovo Hradiště, Občanské sdružení Spokojený domov a Domov Modrý kámen, p. s. s.

Výstava fotografií Mnichovo Hradiště včera (i dnes)

Výstava Mnichovo Hradiště včera (i dnes) představuje dobové fotografie a pohlednice města a jeho nejbližšího okolí, doplněné současnými kontrasty. Vernisáž zahájila Martina Bachová ze Spolku rodáků a přátel Mnichova Hradiště a okolí a zastupitel města Jaroslav Koloc. Poté vystoupil krojovaný sbor Tetičky Krákorky s pásmem lidových písní.

Pro ty, kdo ani jednu z akcí nestihli, máme dvě dobré zprávy:

Další Setkání nad knihou v Mnichově Hradišti se uskuteční v pondělí 28. listopadu od 16 hodin v Domově Modrý kámen a ve středu 30. listopadu od 16 hodin opět v Domě s pečovatelskou službou.

A výstavu starých fotografií Mnichova Hradiště můžete v Domě s pečovatelskou službou zhlédnout až do ledna 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám