Hlavní obsah

Setkání na nejvyšší úrovni aneb Mikuláš se v Ivančicích sešel s vládcem pekel

Novinky, Petr Sláma

Setkání představitelů na nejvyšší vesmírné úrovni se uskutečnilo na Palackého náměstí v Ivančicích dne 5. prosince v 17.00 hodin.

Článek

Jeho milost, svatý Mikuláš, se zde sešel se samotným vládcem pekel, hrozbou hříšníků a nejvyšším žhavičem kotlů s vroucí smolou, knížetem  Luciferem XXIII. Diplomatická mise obou nadpřirozených bytostí  se uskutečnila za účelem celoročního vyhodnocení hříchů ivančických dětí.    

Skromný svatý Mikuláš do Ivančic přijel pouze s šéfem svých poradců, andělem. Jeho příjezd oznamovaly dopředu trumpetisté, kteří hráli na ochozu symbolu města, historické kostelní věži, vánoční koledy. Aby našel lépe cestu na slavnostně vyzdobené pódium, odpálili organizátoři sumitu světelné fontány. Lucifer XXIII,, milující nádheru a pompu, nechtěl zůstat pozadu a požadoval pro sebe a svoji početnou družinu stejné uvítání.     

Jednání obou pohlavárů proběhla bez závažných problémů. Bylo shledáno, že hříchy ivančických dětí nepřekročily míru danou nebeskou normou NPR č. 1116667 (norma platná pro peklo a ráj – pomůcka pro vyhodnocování hříchů dětí) a tudíž nebylo nutno žádného zlobivce vzít do pytle a odtransportovat do pekla.

Vzhledem k těmto skutečnostem rozdal svatý Mikuláš velké množství darů. Odměnou tomuto umění milovnému světci bylo množství písniček a básniček, kterými se mu odvděčily za dary děti. Diplomatická mise skončila ve vzájemné shodě. Zároveň se oba dva vedoucí delegací domluvili na následném jednání a to v termínu 5. prosince 2011.     

To, že jednání dopadla ke vzájemné spokojenosti, bez organizačních zádrhelů a následného konfliktu, vděčíme speciální diplomatické službě města Ivančic, Středisku volného času Ivančice, řízeného pevnou a zkušenou rukou ředitelky Mgr. Jany Heřmanové.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám