Hlavní obsah

Šestnáctý reprezentační ples města Habartova nabídl skvělou porci zábavy

Novinky, Aleš Plevka
Aktualizováno

Bohatě a vkusně nazdobený sál, dostatek vynikajícího jídla a pití, ochotný personál, výborná hudba, doplňkový program a k tomu i dvojice známých tváří českého showbyznysu, to vše dohromady vytvořilo lákavý balíček, jehož obsah si v pátek 21. února večer nenechalo ujít více než 110 hostů.

Foto: Aleš Plevka

Moderátorka Věra Lampertová a starosta města Ing. Petr Janura zahajují 16. reprezentační ples města

Článek

Krátce po půl osmé večerní tak nic nebránilo tomu, aby osvědčená moderátorka Věrka Lampertová všechny přítomné přivítala a v pořadí šestnáctý habartovský repreples zahájila.

O předtančení se ve dvou vstupech postarala děvčata z úspěšné sokolovské taneční formace Mirákl. Jejich pestrobarevné kostýmy a precizně provedené taneční kroky nenechaly nikoho chladným a za svůj výkon si dívky vysloužily ovace zaplněného sálu.

Před ten po skončení jejich čísla předstoupil i starosta města Ing. Petr Janura, aby i on všechny hosty pozdravil, přivítal, poděkoval organizátorům a všem popřál ničím nerušenou skvělou zábavu. Svůj krátký proslov pak zakončil slavnostním přípitkem.

Poté zazněla první hudební skladba večera v podání chodovské kapely Alabalabamba, která až do druhé hodiny ranní zásobovala tanečníky skvělou muzikou.

Mezitím již mohli hosté využít také nabídku vynikajícího pestrého rautu, který měla na svědomí firma Sokorest a Střední živnostenská škola ze Sokolova. Složení rautu bylo takové, že se snad jen velmi výjimečně mohl najít někdo, jehož chuťové pohárky by zůstaly neuspokojeny.

V předsálí by umístěn také oblíbený fotokoutek, v němž byly během celého večera pořízeny stovky fotografií, které si návštěvníci odnášeli s sebou na památku na tento nevšední večer.

Ti akčnější z hostů se pak mohli vydat do přilehlého kinosálu, kde na ně čekaly dvě virtuální sady, které jim v celkem padesáti mutacích poskytovaly nejrůznější zážitky, které byly schopny ošálit lidský mozek. Nejvíce výkřiků se ozývalo při simulaci lyžování. Při ní se totiž člověk nezřídka ocitl i na podlaze, tak sugestivní prožitek totiž ona simulace přinášela.

Vraťme se ale do samotného sálu, kde krátce před devátou hodinou došlo na slavnostní chvíli, když si několik pozvaných převzalo prestižní ocenění Osobnost roku města Habartova. Za rok 2019 byli vybráni Marek Bery, Aneta Nýdlová, Kateřina Prouzová a coby akce roku Oslavy 680. výročí první písemné zmínky o městě.

Oficiální část vystřídalo vystoupení známého baviče ze stand-up scény Miloše Knora. Jeho mluvené slovo asi více pobavilo mladší část publika, protože se jedná o typ zábavy poměrně mladý, který má svá specifika, jež se nemusejí zamlouvat každému.

Bezesporu nejznámější tváří celého večera se stal Petr Kolář, jehož působení v několika rockových kapelách a mnoha populárních muzikálech dostalo do podvědomí širokého publika. Během téměř tři čtvrtě hodiny odzpíval známý interpret většinu svých hitů, které na taneční parket vylákaly převážnou část osazenstva sálu.

Od tři a dvacáté hodiny sál již naplno ovládlo hudební mistrovství kapely Alabalabamba, jejíž zpěvačka nezaměnitelným hlasem prezentovala jednu známou skladbu za druhou.

Od půlnoci se započal sál pozvolna vyprazdňovat. Unavenější hosté mířili k domovu a s sebou si kromě několika fotografií, voňavé růže a lahve moravského vína odnášeli snad pouze pozitivní vzpomínky na krásně prožitý večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám