Hlavní obsah

Šesté kolo první ligy korfbalu pro domácí: radovala se béčka Znojma a Prostějova

Novinky, Jan Pařík

Po šestém kole druhé nejvyšší korfbalové soutěže se na čele tabulky usadil opět tým kolínského béčka. V neděli se však nejvíc dařilo rezervám Znojma a Prostějova.

Foto: Jan Pařík

Kolínská rezerva v pauze

Článek

Po šestém kole první korfbalové ligy došlo opět ke změně ve vedení. Na špici tabulky se dostalo opět kolínské béčko, které v přímém souboji o čelo porazilo rezervu Brna.

Nedělní utkání však nejvíc sedla jiným týmům. Oba duely při svých miniturnajích totiž úspěšně zvládly druhý celky Modrých Slonů ze Znojma a Prostějova.

MINITURNAJ VE ZNOJMĚ

Dva se prali, třetí se smál. Ve znojemském miniturnaji se odehrál šlágr kola mezi domácím béčkem a tím kolínským. Souboj prvních dvou celků tabulky vyzněl nakonec po výsledku 28:18 jasně pro Středočechy.

Oběma celkům však vypálila rybník domácí rezerva, která nastoupila v podstatě v extraligovém složení. Brno přejela hladce 30:11, s Vembloudy pak měla větší práci. Vyhrála až po boji 21:19.

„Utkání jsme odehráli v kombinované sestavě z hráčů áčka a dorostu. Béčko kmenové korfbalisty vlastně ani nemá. S Kolínem nám to tam moc nepadalo, naštěstí jsme se postupem času trochu otrkali a vyhráli jsme. Máme před sebou ještě nejvíc zbývajících zápasů do konce sezóny, tak uvidíme, kam se v tabulce dostaneme. Chceme určitě do první čtyřky,“ uvedla znojemská Gabriela Filipovszká.

Kolín si v prvním klání proti Brnu počínal zkušeně, ve druhém střetnutí proti Znojmu však doplatil na nedostatek hráčů. Po zranění totiž odstoupil jeden člen sestavy a Kolín se ocitl v sedmi.

„Na tuto hru začínáme být víc zvyknutí než na hru v osmi. Paradox je, že stejná situace nastala v prvním kole v Brně, kdy jsme vyhráli se Znojmem v sedmi. Tentokrát nám to ale nevyšlo. Vyrovnanou hru 19:19 narušily před koncem zápasu dva koše ze strany domácích a už jsme nestihly zareagovat. Diváci si alespoň užili kuriózní koš v podání naší Moniky Vítové, kdy nahrávka od půlky na hráče pod košem padla do koše, až to překvapilo i rozhodčí,“ popsal kolínský stratég Zdeněk Milichovský.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

To co, platilo pro znojemskou rezervu, dá se říct i o té prostějovské. V domácí hale si došla pro dvě vítězství nad Šenovem 26:13 a Táborem 23:16, a přestože má o dva zápasy míň než vedoucí Kolín, poskočila na druhé místo tabulky.

„S Táborem šlo o vyrovnanou partii. Zpočátku jsme si na palubovce moc nerozuměli, ale pak se to zlepšilo. Náš cíl je vyhrát základní část,“ přiblížila prostějovská Kateřina Lorencová.

Šenov už ze hry o prvoligové medaile vypadl dřív, Tábor si v neděli cestu značně zkomplikoval. I když vyhrál se Šenovem 25:11, v pro něj klíčovém utkání s Prostějovem selhal.

„Prohra nás hodně mrzí. Potřebovali jsme všechny čtyři body, ale padli jsme s talentovanými atlety z Prostějova. Soupeř má vysoké kluky, přes které se těžko prosazuje. Navíc mají všichni výborní fyzický fond, nám je přeci jen o dvacet let víc,“ usmíval se táborský Daniel Valeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám