Hlavní obsah

Senioři z Akátového domu absolvovali zajímavou přednášku o Nepálu

Novinky, Jiří Smutný

Akátový dům je zařízení pro seniory, nacházející se v centru Rajhradu. Poskytuje kvalitní bydlení společně se sociální péčí. Přibližně jednou týdně pořádá pro svoje klienty i veřejnost kulturní akce, jako přednášky, besedy nebo hudební poslechové pořady. Dnes se povídalo o Nepálu.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Ve čtvrtek odpoledne se konala cestopisná přednáška s názvem Nepál turisticky. Povídání s promítáním fotografií si připravila Blanka Odutová z Městské knihovny Ivančice, která Nepál navštívila letos po zničujícím zemětřesení.

Posluchači se dověděli o této vzdálené zemi mnohé zajímavé informace. Kromě o zemětřesení se mluvilo i o památkách, přírodě nebo o životě obyčejných lidí. Přednášející všeobecné informace obohatila o svoje osobní zážitky a postřehy, čímž přednášku učinila velmi zajímavou.

Senioři z Akátového domu po dnešku vědí, že Nepál je pořád království, žijí v něm hinduisté i budhisté, Kátmándú je docela klidné hlavní město a když nepálské ženy chodí v červeném, znamená to, že jsou vdané.

O přednášku byl mezi domácími solidní zájem. Totéž se ale nedá říct o veřejnosti. Možná o tom nevěděla, možná byla důvodem nezájmu doba dovolených a nebo se v tom vedru prostě nikomu na přednášku nechtělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám