Hlavní obsah

Seniorfestival: kultura, sport, zábava, ale i zdravotní prevence a informace o bezpečnostních rizicích

Novinky, Jakub Schmid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. května se v Amfíku Bukovina na Uherskohradišťsku uskuteční první Seniorfestival. Program bude zaměřen na prevenci zdravotních rizik a kriminality páchané na seniorech. Další část programu bude věnovaná kultuře, sportu a zdraví.

Foto: Archiv Amfík Bukovina
Článek

Policie ČR představí své programy pro seniory, které je informují o stávajících rizicích v bezpečnosti a dozví se tedy nejen to, na co je třeba si dát pozor, ale také jak se těmto rizikům vyhnout a co dělat v nebezpečných situacích.

„Ano, narážíme tím na takzvané "šmejdy." Jejich chování vůči starým lidem považujeme za neetické, amorální a kriminální. Senioři nejsou nikým jiným, než kým budeme za pár let i my,“ uvedl ředitel Amfíku Bukovina Milan Jurča.

Sportovní část bude věnovaná různým formám pojetí aktivního pohybu. Ať už jde o individuální aktivitu zdravotních cvičení, posilování, nordick walkingu, tak o činnosti spojené s organizovaným a komplexnějším pojetím trávení volného času.

„Jmenujme například spolek aktivních seniorů Sokol, kde nejde o samotné cvičení, ale také o sounáležitost ve skupině, sociální aktivitu a zapojení se do společenského života,“ uvedl dále Milan Jurča. Senioři si budou moci vyzkoušet i cvičení s TJ Sokol Uherský Brod, Senior fitness, venkovní posilovnu, či některou ze zahradních her.

Organizace a firmy, působící v oblasti problematiky geriatrických pacientů, se budou naopak věnovat prevenci, měření tlaku, podkožního tuku, výživovému poradenství, ale i nabídce kompenzačních a rehabilitačních pomůcek pro seniory.

Během dne vystoupí v malém amfiteátru dechová kapela Vlčnovjanka, folklorní soubor Popovjan a Popovjánek. Po celou dobu bude k dispozici občerstvení a zdravotní dozor.

Seniorfestival se koná 16. května v Amfíku Bukovina od 9.00 do 17.00. Pro obyvatele obcí Mikroregionu Dolní Poolšaví je zdarma k dispozici svozový autobus. Vstupné činí 80 Kč, snížené vstupné pro seniory nad 65 let a děti do 15 let pak 60 Kč. Akce vznikla za podpory obce Popovice, Mikroregionu Dolní Poolšaví a Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám