Hlavní obsah

Se Zábřehem na tričku letos orchestr procestuje půlku světa

• Aktualizováno
Novinky, Petra Kucinová

Rok 2019 je pro Dechový orchestr Zábřeh rokem ve znamení velkých cest. Mladí muzikanti byli v Polsku, v červenci jedou hrát do Itálie a v srpnu na mezinárodní festival dechové hudby do Číny.

Foto: Petra Kucinová

Dechový orchestr Zábřeh

Článek

V květnu se zábřežský orchestr zúčastnil mezinárodního hudebního festivalu v sousedním Polsku, v partnerském městečku Biala u Rybniku.

Tady navštívil svého dlouholetého kamaráda Bielska Orkiestra Dęta, se kterým se mimo jiné potkal o měsíc později na akci Notování Zábřehem u nás v Česku.

Nově navázané partnerství v italském Terstu

V červenci muzikanty čekají partnerské koncerty v italském Terstu. Na rozdíl od Polska jde o první akci v rámci nově navázaného partnerství s italským souborem Complesso Bandistico Arcobaleno.

Orchestr čeká návštěva Benátek, okolních ostrovů a několik vystoupení v Terstu a nejbližším okolí.

Reprezentace na festivalech v Číně

Asi největší odměnou za letošní práci je pro hudebníky výjezd na mezinárodní festival do Číny, tentokrát do Pekingu a Rizhaa. Prestižní pozvání od organizátorů orchestr získal díky svým výkonům na uměleckém festivalu v Šanghaji v roce 2015, kde hrdě reprezentoval svou zemi a kraj.

Muzikanti poletí v srpnu, přičemž program v Číně hradí pořadatelé. V rámci festivalového programu Zábřežáci vystoupí například v čínských školách, při příležitosti slavnostního otevření veletržního expo pavilonu v Pekingu nebo na Velké čínské zdi.

Aktivity a reprezentaci tělesa v zahraničí podpoří město Zábřeh, Olomoucký kraj a partneři orchestru, bez kterých by se obdobná spolupráce navazovala jen velmi obtížně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám