Hlavní obsah

Šansony Chantal Poullain a jazz Štěpána Markoviče míří do mnoha míst ČR

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chantal Poullain je u nás známa jako oblíbená filmová a hlavně divadelní herečka. Málokoho by ovšem napadlo, že se půvabná francouzská dáma dá dohromady s kapelou jednoho z nejvýraznějších českých jazzmanů, a že začne jako zpěvačka se svými šansony koncertovat v různých koutech republiky.

Foto: Alena Chlumská pro www.JazzAgency.cz

Chantal Poullain a Štěpán Markovič vystoupí na řadě míst České republiky

Článek

Koncertní projekt obsahuje slavné francouzské šansony speciálně upravené pro doprovodné jazzové trio Štěpána Markoviče, které je složeno z předních českých jazzových umělců.

Štěpán Markovič patří k nejvýraznějším postavám české hudební scény. Spolupracoval s řadou tuzemských i zahraničních hvězd. Nelze nezmínit jeho spolupráci s Ray Charlesem či Lizou Minnelli; či koncerty s Billem Clintonem (1994, 2012). Markovičovo trio doplňuje pianista Ondřej Kabrna a kontrabasista Vít Švec.

Chantal Poullain zpívá slavné i nové šansony naprosto nezaměnitelným způsobem a svou prezentací se může směle postavit vedle významných francouzských šansoniérů, jako byli Serge Gainsbourg, Juliette Gréco či Charles Trenet. Součástí koncertního programu je také očekávaný duet se Štěpánem Markovičem - Co s námi bude dál.

Chantal Poullain a Štěpán Markovič se svým představením navštíví např. Kolín (15. 11.), Krnov (16. 11.), České Budějovice (28. 11.), Veltrusy (15. 12.), Kladruby (21. 12.), Brno (8. 1.) a řadu dalších míst (další termíny naleznete na stránkách www.JazzAgency.cz)

Reklama

Výběr článků

Načítám