Hlavní obsah

S nabitou pistolí přijel otec navštívit dceru studující ve Zlíně

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prudkou potyčku se zbraní se zvrhla návštěva rodičů dcery ubytované ve zlínských vysokoškolských kolejích. Dramatickou situaci ukončili městští strážníci a republikoví policisté.

Foto: Městská policie Zlín

Útočníkova zbraň.

Článek

„Sedm minut po osmnácté hodině v sobotu 18. března přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení od ženy z Královéhradeckého kraje, že její syn, který studuje ve Zlíně, byl ve vysokoškolské koleji fyzicky napaden. O tři minuty později na místo dorazila hlídka z Útvaru operativního zásahu MP Zlín a za další dvě minuty také zdravotničtí záchranáři,“ sdělil ve čtvrtek zástupce ředitele zlínské městské police Pavel Janík.

Značný rozruch způsobil  muž, který původně přijel navštívit svoji devatenáctiletou dceru. Když ale vstoupil do jejího pokoje, našel ji ve společnosti o rok staršího kamaráda, na něhož vzápětí zaútočil.

„Do střetu se zapojila i dívka, která se snažila oba muže oddělit, ale rozzuřený otec neušetřil ani ji. Incident vygradoval v okamžiku, kdy vytáhl pistoli a strhla se o ni potyčka. Naštěstí nedošlo k výstřelu a útočník poté odešel do automobilu za ostatními členy své rodiny,“ popsal průběh události Pavel Janík.

Strážníci zjistili, že se jedná o čtyřiapadesátiletého muže rovněž z Královéhradeckého kraje, který měl u sebe legálně drženou nabitou krátkou střelnou zbraň s nábojem v nábojové komoře a s dalšími devíti náboji v zásobníku. Hlídka MP Zlín mu zbraň odebrala a celou záležitost předala k dalšímu šetření Policii ČR.

Dceru útočníka i jejího kamaráda převezla zdravotnická záchranná služba k ošetření do zlínské krajské nemocnice.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám