Hlavní obsah

S koncem roku končí dvě pozoruhodné výstavy Muzea města Brna na hradě Špilberku

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední možnost pro ty, kteří dosud nenavštívili zajímavou výstavu o sto padesáti letech brněnské sportovní historie Branky Body Brno. Zbývá několik posledních dnů. Totéž platí o výstavě Baron Trenck: Nová tvář legendy. Žádná z obou výstav na Špilberku se již nebude prodlužovat.

Foto: Muzeum města Brna
Článek

Výstava Branky Body Brno představuje brněnský sport od jeho začátků přes nejslavnější okamžiky až po současnost. Od zahájení 16. května oslovila nejen příznivce sportu, ale i ty, které zajímá brněnské historie v její rozmanitosti a pestrosti. Legendární baron Trenck, jehož dobrodružná pouť se v Brně uzavřela, je na výstavě od 3. října představen unikátním barevným pohyblivým 3D modelem jeho podoby.

Obě výstavy na hradě Špilberku je možno v závěru roku navštívit: 26. až 29. prosince a 31. prosince (v tento den pouze do 15 hodin), jinak je otevřeno od 9 do 17 hod.

K návštěvě zve i Pohádková říše Hajundija brněnské výtvarnice Karly Hanušové, která probíhá od 28. listopadu a potrvá do 2. února 2020. Obrazy, ilustrace, koláže, šperky, trikové filmy i pohádkové knížky – to vše je dílem fantazie a šikovných rukou Karly Hanušové. Vyzařuje z něj kouzlo starých časů - největší inspirací jsou vzpomínky výtvarnice na dětství v brněnském Jundrově. Její celoživotní tvorba se představuje v Muzeu města Brna na hradě Špilberku jako „Hajundija, zem za zavřenýma očima“.

Návštěvníky objektů MmB je třeba upozornit, že 30. prosince bude naposledy otevřené Muzeum hraček v Měnínské bráně. Ta bude od ledna 2020 pro veřejnost uzavřená z důvodu plánované rekonstrukce.

Reklama

Výběr článků

Načítám