Hlavní obsah

Rychnovští žáci si prohlédli Centrum Orion a překvapili darem

Novinky, Martin Fletcher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 14. prosince se do Centra Orion v Rychnově nad Kněžnou přišli podívat prvňáčci s paní učitelkou ze ZŠ Masarykova. Návštěva byla více než příjemná a pro děti ze základní školy jistě zajímavá.

Foto: Centrum Orion
Článek

Pracovníci Centra Orion velice rádi ukázali své prostoty a aktivity, které si mohly děti vyzkoušet, jako například trénování jízdy na invalidním vozíku, přesun pomocí zvedáku, povídáni si o barvách, malování a význam arteterapie, ovládání počítačové hry bez klávesnice a myši – pouze silou své myšlenky (program EEG Biofeedback). Děti zaujal stroj na výrobu placek na připnutí, a tak si jich zkusily několik vyrobit.

Děti ze ZŠ Masarykova pracovníky a klienty Centra Orion velice překvapily darem, který přinesly a to částku 3000 Kč za sběr papíru, který nasbírali žáci ze tříd 1. B, 1. C, 3. C a 4. A. Za to si zaslouží nejen velké poděkování, ale také obdiv.

Centrum Orion je organizace, která podporuje rodiny s dětmi s handicapem, aby mohli žít stejný život jako jejich zdraví vrstevníci – navštěvovat školu, aktivně trávit svůj volný čas, stejně jako zažívat všechny další věci, které jsou chápány ostatními lidmi jako samozřejmé, pokud je mohou bez obtíží využívat.

Rodiny, které mají dítě s postižením, se stávají členy Orionu, protože si uvědomují velikou podporu skupiny lidí, která řeší podobné problémy. Na společných setkáních si mohou povídat nejen o tom, co je trápí, ale naopak také o radostech, které jsou jiné než v rodinách se zdravými dětmi, mohou si vzájemně předávat zkušenosti a rady při péči a výchově dítěte s handicapem.

Členové spolku pomáhají při realizaci jednotlivých aktivit, pomáhají připravovat dlouhodobé plány a cíle. Centrum Orion je nezisková organizace. Finanční prostředky na zabezpečení svých aktivit získávají z členských příspěvků. Partnery Centra Orion jsou města a obce regionu, dotace dostávají též z Královéhradeckého kraje, MPSV i MŠTV a z částečných úhrad od rodin s postiženými dětmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám