Hlavní obsah

Rychnovský jarmark je po roce opět tady

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninový pátek a sobota patří v Rychnově nad Kněžnou již tradičně Rychnovskému jarmarku. Poláčkovo náměstí se 28. a 29. srpna opět promění v tržiště s více než šedesáti stánky a dobovými řemesly, ale také ve velké jeviště. Pro návštěvníky je připraven lákavý program.

Foto: Kultura RK (archiv)
Článek

Pořadatelé z Kultury Rychnov nad Kněžnou prohlašují: „Po oba dny nebude chybět nic z toho, co k dobrému jarmarku patří – rytíři, šermíři, potulní hudebníci, žongléři, tanečnice, chodci na chůdách, klauni a mnoho dalších kostýmovaných postav.”

Rychnovský jarmark začíná v pátek 28. srpna v 16 hodin a první návštěvníky přivítá country kapela Modrý den, o hodinu později se zejména děti mohou těšit na loutkovou pohádku O Luciáškovi a pak absolvovat Cestu za poznáním s Déčkem. Je to jedinečná příležitost prohlédnout si ve společnosti legendárního Zilvara památkové objekty Rychnova nad Kněžnou a dozvědět se mnoho zajímavostí z úst hrdinů Poláčkova románu Bylo nás pět.

Neopakovatelná atmosféra bude pokračovat i v sobotu 29. srpna, kdy jsou pro děti připraveny rozmanité pohádky, chvíle napětí lze očekávat během šermířského vystoupení skupiny Adorea, která si připravila představení „ Hrdinové“, „Duel“ a „Ostrov pokladů“.

V provedení kapely Řemdih zazní z kopií dobových nástrojů středověká hudba. Půvabné tanečnice skupiny Ambrosia naučí zájemce středověké lidové, ale také dvorské renesanční tance.

Úderem třinácté hodiny se pak vydá průvod všech kostýmovaných postav na Staré náměstí a zpět.

Na jarmarku bude více než pět desítek stánků s živými ukázkami řemesel a bezpočet stánků se specialitami staročeské kuchyně. Celý den se ponese v historizující atmosféře s přítomností mnoha kostýmovaných postav. Kulminovat bude ve 21.40 hodin, kdy vypukne noční ohňová show.

Specialitou letošního Rychnovského jarmarku je vstup zdarma. Pořadatelé věří, že si z pestré programové nabídky určitě vybere každý.  

Reklama

Výběr článků

Načítám