Hlavní obsah

Rozvedený pár se hádal tak hlasitě, že museli zakročit strážníci

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlídka městské policie zakročovala minulý týden v bytě rodiny z Karviné-Ráje. Oba bývalí manželé, kteří žili dále ve společné domácnosti, byli v podnapilém stavu a hádali se.

Foto: MP Karviná

Ilustrační fotografie - Budova Městské policie Karviná

Článek

Podnapilá oznamovatelka se ke strážníkům přihlásila před domem. Sdělila jim, že se pohádala se svým „exmanželem“, který ji vykázal z jejich společného bytu a nyní jí brání v návratu. To posléze potvrdil i dotčený muž.

Svědkem události byla i další žena, která se v bytě nacházela, avšak ani ta nebyla schopna výpovědi pro silnou podnapilost. V bytě se také zdržoval 11letý syn znesvářených exmanželů.

"Zdálo se, že situaci se podařilo uklidnit. Žena se vrátila zpět do bytu a na místě byl klid. O půl sedmé večer se však na operačním pracovišti městské policie rozezněl telefon znova a hlídka opět vyrazila do bytu manželů. Před vchodem domu již čekala oznamovatelka a uváděla, že byla opět vyhozena svým bývalým manželem, který ji měl navíc i fyzicky napadnout. Viditelně však zraněna nebyla. Strážníci ji proto doprovodili ke dveřím bytu, které otevřel její muž. Ten byl však již v natolik podnapilém stavu, že nebyl ani schopen komunikace. Žena na návštěvě ležela podnapilá na lůžku," uvedl Václav Ožana, zástupce ředitele Městské policie Karviná.

Především s ohledem na nezletilé dítě provedli strážníci opatření, aby zabránili jeho pobytu v tomto prostředí. Dospělí byli převezeni k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici a o situaci v rodině byla vyrozuměna sociální pracovnice.

Ta se dostavila na místo a po vyhodnocení situace rozhodla o umístění chlapce do Domova Heřmánek, kde mu bude poskytnuto to nejpotřebnější. Celkovou situací v rodině, podmínkami žití malého chlapce a jednáním jeho rodičů se nyní budou zabývat odbory správní a sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám