Hlavní obsah

Ronovské mažoretky opět zazářily a domů si přivezly zlatou medaili

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti týdnech opět zaútočily ronovské mažoretky na medailové pozice, tentokrát na zemském kole klasických vystoupení ve Strakonicích. Již dříve v Klatovech vyhrály soutěž sólo a duo vystoupení.

Foto: Stanislav Daru

Vítězné družstvo s diplomem

Článek

Ve Strakonicích o víkendu 4. a  5. června se již tradičně konalo zemské kolo soutěže "klasické mažoretky". Ronovské mažoretky do tohoto kola postoupily z pozice třetího místa v oblastním kole, které se konalo 30. dubna v Chlumci nad Cidlinou.

Celá soutěž se skládala ze dvou částí. V první části musí soutěžní družstva ujít trasu 80 metrů za daný čas, přičemž pochodují a mění své pozice, takže vytvářejí různé obrazce. V této soutěžní části se hodnotí pochod, tvary, dodržování pozic jednotlivých mažoretek, vkusnost oblečení, vzhled dívek a mnoho dalších kritérií. 

Druhá část soutěže obsahuje tzv. pódiovou formaci, kdy děvčata zacvičí na vybranou hudbu svou sestavu. Zde se opět hodnotí výběr hudby, složitost práce s hůlkou, variace a kombinace cvičenek a další. 

Na toto zemské kolo v kategorií dětí, kde ronovské mažoretky soutěžily, postoupilo z oblastních kol celkem 11 skupin. Ronovské mažoretky opět zazářily a domů si přivezly nejvyšší ocenění - zlatou medaili. Zásluhu na obrovském úspěchu mají všechna cvičící děvčata spolu se svojí trenérkou a choreografkou Terezkou Janouškovou. 

V další soutěži nazvané "show" se dvacet ronovských mažoretek proměnilo v indiány a orangutany a vytvořilo působivou podívanou. Nádherná choreografie a výprava přinesla děvčatům druhé místo a stříbrnou medaili. Tato soutěžní disciplína stmeluje celý kolektiv, protože v ní soutěží najednou všechny věkové kategorie. Děvčatům gratulujeme a těšíme se na jejich výkony na mistrovství Čech a Moravy, které se koná v červnu v Poděbradech.

Celkem nedávno se ronovské mažoretky účastnily finále zemského kola Čech, které se konalo v Klatovech. Zde soutěžily v "sólovém vystoupení" a v "duo vystoupení". I zde vyhrály a postoupily do finále, které se bude konat 11. a 12. června v jejich rodném městě, v Ronově. Za všechno patří dík vedoucí skupiny Janě Auersvaldové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám