Hlavní obsah

Rok v Zeměpisné společnosti ve fotografiích

Novinky, Markéta Nešporová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prostorách Střediska volného času Lužánky v Brně byla v sobotu 10. listopadu otevřena nová výstava fotografií. Členové Zeměpisné společnosti Po cestách vlasti Brno, kteří výstavu připravili, si tak připomněli 59. výročí založení jejich tábornické skupiny.

Foto: Markéta Nešporová

Cesta vlakem

Článek

Výstava, která bude v SVČ Lužánky k vidění až do konce listopadu, představuje činnost Zeměpisné společnosti od září 2011 do července 2012. Fotografie z jednodenních výletů, víkendových výprav a pochodů a ze zimního i letního tábora ilustrují průběh roku v Zeměpisné společnosti a činnosti, kterým se její členové věnují.

„Chtěli jsme prostřednictvím fotek vyjádřit koloběh roku v Zeměpisné společnosti. I když se pořád snažíme svou činnost ozvláštňovat, vymýšlet nové aktivity a vyrážet na nová místa, některé věci prostě děláme stejně už mnoho let. Jak ale fotky ukazují, žádná naše akce není stereotypní – můžete vidět děti na vodě, na kolech, při turistice, slaňování i dalších aktivitách,“ uvedla výstavu jedna z organizátorek.

V rámci Zeměpisné společnosti funguje celkem pět samostatných oddílů, jejichž náplň činnosti výstava ilustruje. I když je svým zaměřením každý oddíl trochu jiný, pojící myšlenkou Zeměpisné společnosti je pobyt v přírodě a turistika. „Myslím si, že z fotek je vidět, že náš všechny naše práce baví. Výstava může být připomenutím zážitků z loňska, ale taky inspirací pro ostatní turistické oddíly a obecně pro ty, kteří se věnují práci s dětmi a mládeží,“ dodal vedoucí Zeměpisné společnosti Martin Hlavoň.

Zeměpisná společnost Po cestách vlasti Brno je jednou z Tábornických skupin Pionýra, která se už téměř šedesát let věnuje celoroční intenzivní práci s dětmi. Děti se v přátelském kolektivu hravou formou učí samostatnosti, odpovědnosti či toleranci a mnoha praktickým dovednostem.

Reklama

Výběr článků

Načítám