Hlavní obsah

Rodiny těžce nemocných dětí si zimu užily i díky speciální lyžařské pomůcce

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tělesný handicap není pro zimní sporty díky speciálním kompenzačním pomůckám dávno překážkou. Pořídit si speciální vybavení je však stále poměrné nákladné.

Foto: archiv Střediska rané péče

Speciálně upravené lyže v letošní zimní sezóně využilo celkem 15 klientských rodin střediska, kteří si je zde mohli vypůjčit zcela zdarma.

Článek

Aby si co nejvíce těžce nemocných dětí nebo dětí s postižením mohlo také užít zimní radovánky, přispěla Nadace Agel olomouckému Středisku rané péče SPRP třiceti tisíci korunami na pořízení speciální sofistikované lyžařské pomůcky „biski“.

Speciálně upravené lyže v letošní zimní sezóně využilo celkem kolik 15 klientských rodin střediska, kteří si je zde mohli vypůjčit zcela zdarma. „V lyžařském areálu Kraličák je našim klientům k dispozici vyškolený instruktor, který rodinám pomůže s technikou a vysvětlí, jak tuto pomůcku správně používat. Pro lepší stabilitu je skořepina, ve které lyžař sedí, upevněna ke dvěma lyžím. Instruktor biski řídí a ovládá,“ uvedla Mgr. Jarmila Juříčková ze Střediska rané péče. 

Olomoucké středisko pro ranou péči funguje již 25 let. Jeho posláním je poskytovat odbornou pomoc a poradenství rodinám, které vychovávají dítě těžce nemocné nebo s postižením v domácím prostředí a ulehčit tak každodenní život. 

Nadace Agel středisko podporuje od roku 2015 a kromě příspěvku na pořízení speciální lyžařské pomůcky jej podpořila 100 tisíci korunami, které putovaly na zakoupení automobilu. Dalších 30 tisíc korun pak směřovalo na uspořádání víkendového pobytu pro rodiny s dětmi těžce nemocnými nebo s postižením. 

Nadace Agel sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila téměř 400 žadatelů celkovou částkou přesahující 10 miliónů korun. Více informací, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webu nadace.agel.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám