Hlavní obsah

RockOperu Praha za první polovinu roku navštívilo 10 tisíc diváků

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezmála 10 tisíc diváků si v první polovině letošního roku našlo cestu do holešovické arény RockOpery Praha, aby zhlédlo jednu z uváděných oper. Tou vůbec nejsledovanější se stal hororový Vymítač, kterého si nenechaly ujít během dvou vyprodaných repríz více než dva tisíce lidí.

Foto: Archív: RockOpera Praha

Pozici nejnavštěvovanějšího kusu RockOpery Praha v první polovině letošního roku zaujala novinka Vymítač s Kamilem Střihavkou v hlavní roli.

Článek

„Je skutečně potěšující vidět, že návštěvnost diváků v posledních letech vždy dokáže prolomit stanovenou hranici. Ze statistik za tento půlrok vyplývá, že nejoblíbenější operou se u diváků stala hororová opera Vymítač, kterou jsme dokázali třikrát vyprodat. Vidělo ji celkem včetně loňské Silvestrovské premiéry již téměř 3 tisíce lidí a budeme s ní zahajovat i další sezónu,“ bilancuje první polovinu roku 2018 zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Vymítač se v roce 2018 hrál pouze dvakrát, ve dvou dnech za sebou dokázal přilákat celkem 2 100 diváků. Druhou nejnavštěvovanější operou se stala opera Romeo a Julie, kde se vedle stálice divadla zpěvačky Žofie Dařbujánové v hlavní roli nově objevila také slovenská zpěvačka Beego. Třetí příčku uhájil Malý princ s Kamilem Střihavkou v hlavní roli. Celkem představení autorských rockových oper vidělo téměř 10 tisíc diváků.

Divadelní sezóna 2017/2018 již sice oficiálně skončila, nicméně RockOpera Praha se přes prázdniny s diváky neloučí. Jako tradičně na členy souboru čekají letní akce se speciálním programem.

„Od pátku 13. července budeme hrát v Českém Šternberku na River Festu s koncertním programem nazvaným Sen noci svatojánské v režii Iriny Andreevy s akrobacií a s průřezem našimi rockovými operami. S tímto programem pojedeme hrát i 28. července do Staré role na Rock iN Roll a posléze 11. srpna také poprvé vystoupíme na Slovensku v Banské Bystrici v Amfiteátru,“ uvádí program na léto Pavla Forest.

Nová divadelní sezóna odstartuje v RockOpeře Praha ve čtvrtek 20. září představením Vymítač. Podzimní část sezóny pak divadlo zakončí 31. prosince uvedení koncertní premiéry zcela nové opery Frankenstein. Diváci tak mají skutečně na co se těšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám